News Flash:

Medici legisti: 18 dintre cei decedati in clubul Colectiv aveau in sange CO si acid cianhidric peste valorile letale

9 Noiembrie 2015
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv3
Toate cele 26 de persoane care au decedat in seara tragediei din clubul Colectiv aveau in sange monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, iar la 18 dintre acestea, concetratiile erau peste valorile letale, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate de INML.
Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" Bucuresti a finalizat analizele toxicologice in cazul celor 26 de persoane care au decedat in seara zilei de 30 octombrie, la clubul Colectiv, la scurt timp dupa izbucnirea incendiului.
Potrivit raportului INML, pe langa arsurile suferite de cele 26 de persoane, analizele toxicologice arata ca toate prezinta concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre acestea avand concentratii peste valorile letale.
"Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentratii ridicate de funingine, aerosoli si gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon si acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente. In aceste tipuri de incendii rezulta insa si alte tipuri de substante toxice: poliuretanul (ex. bureti folositi in antifonare etc.) si poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de teava) genereaza acid cianhidric si izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf; policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric; cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf etc.", arata raportul INML.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2461 (s) | 43 queries | Mysql time :0.112153 (s)