News Flash:

Medicamentul din bucatarie: o lingurita din aceste seminte contine mai mult calciu decat o cana cu lapte

11 Noiembrie 2017
1582 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte de marar

Un condiment foarte popular in bucataria romaneasca, mararul este utilizat din cele mai vechi timpuri ca un medicament cu multiple aplicatii.
Mararul contine vitaminele: A, C si grupul B (B1, B2, B5, B6, B9) si minerale, precum: calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu, fosfor, zinc si sodiu, potrivit sursei USDA Nutrient Database. O lingurita cu seminte de marar contine mai mult calciu decat o cana de lapte.

Aceasta planta se poate consuma in intregime (frunzele, semintele si tulpina), preparatele pe baza de marar fiind pulberea, tinctura, ceaiul, infuzia, vinul si uleiul.
Printre proprietatile mararului, se regasesc si cele: stomahice, digestive, carminativ, antispastic, diuretic, anti-inflamator si calmant (inducerea unui somn linistit). Bogat in potasiu, sodiu si sulf, mararul este un foarte bun diuretic. Amelioreaza anxietatea si epuizarea nervoasa, insomia, tulburarile digestive si ajuta la intarirea unghiilor. Un consum constant al mararului duce la reducerea colesterolului rau.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006828 (s)