News Flash:

Medic ortoped din Timisoara, condamnat pentru luare de mita

28 Decembrie 2016
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
medic arest
Tribunalul Timis a condamnat-o la trei ani cu suspendare pe medicul ortoped Iconia Ecaterina Borza de la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, acuzata de luare de mita, transmite Agerpres.


''Condamna pe inculpata Borza Iconia Ecaterina la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. (...). Dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani (...)'', arata, marti, site-ul Tribunalului Timis. 


Totodata, i se interzice acesteia, ca pedeapsa complementara, dreptul de a exercita profesia de medic pe o perioada de 1 an de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte. 


De asemenea, condamnatei i s-a impus ''sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate'', iar pe parcursul termenului de supraveghere, ea va trebui sa presteze ''o munca neremunerata in folosul comunitatii, in cadrul Primariei Timisoara - Directia de Asistenta Sociala Comunitara - Caminul pentru persoane varstnice sau SC Horticultura SA, pe o perioada de 60 de zile lucratoare''. 


Sentinta nu este definitiva, ci are drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. 


In iulie, magistratii Tribunalului Timis au dispus inceperea judecarii procesului medicului ortoped Borza Iconia Ecaterina, pentru luare de mita, dupa ce au respins exceptiile formulate de inculpata, prin aparator, pentru neinceperea judecarii dosarului. 


Potrivit rechizitoriului procurorilor, in cursul lunii septembrie 2014, ''in calitate de medic ortoped, Borza Iconia Ecaterina a pretins si ulterior a primit, dupa efectuarea unei interventii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro de la martorul denuntator D.V., in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu''.

tribunalul timis trei ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006912 (s)