News Flash:

Medic de la Spitalul din Tecuci, prins cand lua mita de la o pacienta pentru a nu plati taxele de spitalizare

23 Octombrie 2017
940 Vizualizari | 0 Comentarii
mita
Un medic de la Spitalul din Tecuci a fost prins in flagrant in timp ce primea, de la o pacienta, 500 lei mita pentru a nu mai plati taxele aferente perioadei in care a fost spitalizata. Medicul a fost pus sub control judiciar, insa are dreptul sa profeze in continuare. Conducerea unitatii a anuntat ca este vorba despre un medic chirurg si s-a dispus o ancheta interna in acest caz.
Ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, au prins in flagrant, u medic din cadrul Spitalului Municipal din Tecuci in timp ce primea cu titlu de mita suma de 500 lei de la o persoana denuntatoare, se arata intr-un comunicat transmis, luni, de DGA.
Potrivit sursei citate, fapta a fost sesizata la Linia Telverde Anticoruptie 0800.806.806, actiunea de prindere in flagrant fiind organizata la numai trei ore de la efectuarea apelului telefonic.
Din cercetari a rezultat faptul ca medicul i-a precizat denuntatoarei ca suma de bani solicitata reprezinta o “atentie” pentru mentiunile pe care le-a facut in fisa de internare si in baza carora aceasta nu va fi nevoita sa plateasca taxa de spitalizare.
In prezent, medicul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, fiind dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal "Anton Cincu", a afirmat ca medicul in cauza, care lucreaza in cadrul unitatii de circa zece ani, are dreptul sa profeseze in continuare, insa va fi supus si unei anchete interne.
"Nu stim prea multe, dar nu i s-a interzis dreptul de a profesa. Lucreaza de circa 10 ani aici si este medic chirurg. Noi avem in total patru medici la chirurgie, iar daca nu mai avea dreptul de a profesa, va dati seama ca ramaneam cu trei medici si trebuia sa suspendam linia de garda, pentru ca trebuie minim trei medici. El nu mi-a putut spune ce s-a intamplat, fiind sub ancheta. Femeia care a facut denuntul am inteles ca a stat doar 2-3 zile in spital, nu a stat prea mult. Asteaptam sa primim si o comunicare oficiala de la DGA privind acest caz, urmand sa fie demarata si o ancheta interna",
a spus Claudiu Zara, managerul Spitalului Municipal Tecuci.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005877 (s)