News Flash:

Mazare: Nu am declarat niciodată ferm ca plec daca nu iese Ponta presedinte

18 Noiembrie 2014
1797 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Constantei, Radu Mazare, a spus marti ca nu a declarat niciodata "ferm" ca isi va da demisia daca Victor Ponta nu va fi ales presedinte al Romaniei, dar ca nu exclude posibilitatea sa candideze la sefia PSD.
"Nu am declarat niciodata ferm ca, daca nu castiga Ponta, plec. Am spus asa: 'daca lucrurile nu se schimba in Romania si voi fi in continuare un vanat al sistemului, ma gandesc sa ma retrag'. Asta este o decizie pe care o iau eu personal sau o decizie pe care o iau cetatenii in momentul votului. In niciun caz, nu este o decizie pe care o iau adversarii politici in numele meu (...) Sa nu ne grabim. Este o chestiune personala pe care o analizez si la care ma gandesc", a declarat Mazare, prezent marti la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat un nou termen al procesului in care este acuzat de retrocedari ilegale.
El a recunoscut ca doi colegi de partid de la Constanta si-au dat demisiile ca urmare a rezultatului slab al alegerilor prezidentiale, insa a precizat ca unul si-a dat demisia "la suparare", iar celalalt a anuntat ca isi retrage demisia.
Intrebat daca Victor Ponta ar trebui sa demisioneze, Radu Mazare a spus: "Nu stiu sa va raspund la chestiunea asta acum referitoare la partid. Sunt in discutii si cu colegii mei si cu prietenii mei de la Constanta. De obicei, in momentul in care iau o decizie sau exprim un punct de vedere clar, sa stiti ca ma consult cu prietenii si colegii mei de la Constanta".
Mazare a precizat ca a fost ales primar de patru ori in Constanta si a inceput "sa se obisnuiasca" cu pierderea alegerilor prezidentiale, deoarece cetatenii din municipiu nu asociaza administratia locala cu votul la presedintie, desi el si-a dat "silinta" la alegeri.
Intrebat daca se gandeste sa candideze la presedintia PSD, Mazare a raspuns: "Nu exclud nicio varianta".
De asemenea, intrebat ce asteptari are de la noul presedinte Klaus Iohannis, Radu Mazare a spus: "Sa normalizeze situatia. Am spus ca tarile in care ma simt cel mai bine sunt Germania si Austria. Acolo sunt oameni seriosi (...) O sa radeti, dar matusa mea este sasoaica, iar varul meu este sas si el. Matusa mea este activa in Forumul German din Constanta si sunt si evanghelici, si vorbesc si germana".
In ceea ce priveste procesul, Curtea de Apel a amanat dosarul pentru 16 decembrie, dupa ce instanta a decis ca este necesar sa fie efectuata o expertiza geologica a terenurilor retrocedate de Radu Mazare si ceilalti inculpati.
In sala de judecata a fost adus si presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, acesta fiind arestat intr-un alt dosar.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.
Potrivit DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)