News Flash:

Masuri sporite de securitate la Roma de teama unor atentate teroriste

4 August 2016
961 Vizualizari | 0 Comentarii
carabinieri italia
Un regim de "maxima securitate", cu controale suplimentare pentru vizitatori, a fost instituit in jurul Colosseumului si a mai multor obiective turistice din Roma, in cadrul unor masuri de precautie impotriva terorismului, a anuntat politia italiana, relateaza agentia de stiri DPA.
"Zona Colosseumului a fost plasat sub un regim de maxima securitate," se afirma intr-un comunicat al politiei din Roma, in care se mai indica faptul ca accesul la acest obiectiv turistic se va face prin intrari pazite de politisti.
Politia a adaugat ca masurile de securitate au fost, de asemenea, sporite in zona Via del Corso, un bulevard comercial populara din capitala italiana.
Regimul de maxima securitate, deja existent in apropierea Bazilicii Sfantul Petru, a fost extinsa si la zona din jurul Muzeelor Vaticanului.
Recent, filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic avertiza, intr-o inregistrare video, ca va comite atentate in Israel si in Europa, amenintand ca va cuceri orasul Roma, capitala Italiei.
Impreuna cu Forumul Roman, aflat in apropiere, Colosseumul este obiectivul turistic cel mai popular din Italia, atragand peste 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor Ministerului Culturii de la Roma.
Dupa atentatele de la Paris din luna noiembrie 2015, autoritatile americane au avertizat ca Bazilica Sfantul Petru din Roma, precum catedrala Duomo si Opera La Scala din Milano sunt printre cele mai proeminente obiective europene care ar putea fi vizate de atacuri teroriste.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009393 (s)