News Flash:

Masuri luate de ITM Timis pentru prevenirea accidentelor de munca prin alunecare si cadere

3 Mai 2014
877 Vizualizari | 0 Comentarii

Ponderea unor astfel de cazuri din totalul accidentelor de muncă este de 24%

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş desfăşoară, în 2014, o campanie pentru prevenirea accidentelor de muncă prin alunecări şi căderi, scrie Ziuadevest.ro. Pavel Kasai, directorul ITM Timiş, a declarat că scopul este conştientizarea angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă, pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat alunecărilor şi căderilor. În acest sens, inspectorii ITM Timiş vor iniţia controale prin care vor verifica modul în care sunt respectate normele metodologice din Legea Sănătăţii şi Securităţii în Muncă.

Campania, care se desfăşoară la nivel european, vizează următoarele sectoare economice: producţie alimentară, prelucrarea metalelor, îngrijirea sănătăţii, HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) şi vânzarea cu amănuntul şi en-gros (depozitare).

„Analizele statistice au evidenţiat faptul că alunecarea, împiedicarea şi căderea constituie cele mai frecvente cauze de accidentare în toate sectoarele economice, de la industria grea la munca de birou. Ponderea unor astfel de cazuri din totalul accidentelor de muncă este de 24%”, a precizat Kasai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012952 (s)