News Flash:

Masti naturale eficiente pentru un par sanatos

4 Martie 2015
1526 Vizualizari | 1 Comentarii
Cele mai bune masti de par naturale pot fi facute chiar acasa cu ingrediente simple care se gasesc in fiecare bucatarie!

De ce sa alegi produse scumpe cu fel de fel de substante chimice in ele pentru ingrijirea parului cand bucataria ta ofera aproape tot ce ai nevoie pentru a-ti face cele mai bune masti de par naturale?! Iata ce poti folosi si cum le prepari, in functie de firul tau de par!

MASCA PENTRU TOATE TIPURILE DE PAR

Oul este cel mai bun ingredient pentru orice tip de par si merita folosit pentru a concepe una din cele mai bune masti de par naturale! Si toate avem oua in casa! Daca nu, un drum scurt ne poate “salva”. Galbenusul de ou este bogat in grasimi si in proteine, fiind un hidratant exceptional pentru par. Totodata, albusul contine bacterii care consuma enzimele de pe par care ii dau aspectul uleios, gras. Pentru a prepara una din cele mai bune masti de par naturale din ou adauga unul in balsamul tau de par. Totodata, poti folosi masca integrala din oua pe care o lasi timp de 20 de minute o data pe luna sau o data la doua saptamani.

CELE MAI BUNE MASTI DE PAR NATURALE – DIN PRODUSE LACTATE

Produsele de styling, dar si aerul poluat poate oferi un aspect tern, deshidratat si grafil podoabei capilare. Pentru revigorarea acestuia poti apela la una din cele mai bune masti de par naturale – din produse lactate. Iaurtul simplu, spre exemplu, poate elimina daunele cauzate de produsele de styling sau de poluare. Acidul lactic din iaurt indeparteaza cu delicatete reziduurile de pe firul de par. Poti aplica si lapte cu grasime multe pentru hranirea ulterioara in profunzime a firului de par. Ideal este sa lasi atat iaurtul, cat si laptele sa actioneze timp de 20 de minute, sa masezi usor scalpul si apoi sa clatesti cu apa calduta, apoi rece. Ulterior samponeaza si da cu balsam.
MASCA PENTRU SCALP CU MANCARIMI

Regimul alimentar nesanatos, stresul de zi cu zi, dar si vremea pot favoriza aparitia mancarimilor la nivelul scalpului. Insa tot cu ingrediente din bucatarie poti face una din cele mai bune masti de par naturale care elimina mancarimile de la nivelul scalpului. Amesteca doua linguri de zeama de lamaie in 70-100 de mililitri de ulei de masline si maseaza scalpul. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute, clateste si apoi samponeaza bine si da-te cu balsam. Nu exagera cu aplicarea mastii ca sa nu-ti ingrasi parul. Este indicat sa o folosesti o data la doua saptamani.

MASCA PENTRU VOLUM

Firele de par subtiri, dar si mediul exterior poluat ofera podoabei capilare un aspect lins, total lipsit de volum. Dar exista un “preparat” care ajuta la obtinerea volumului la par. Una din cele mai bune masti de par naturale pentru volum este, de fapt, berea! Pune 60 de mililitri de bere intr-o cana si las-o cateva ore sa ii iasa acidul, apoi adauga o lingura de ulei de floarea soarelui sau de rapita si un ou crud. Amesteca si maseaza scalpul si lungimea parului. Lasa masca sa actioneze 15 minute si apoi spalate pe cap. Aplica aceasta masca o saptamana da, una nu daca vrei sa oferi volum parului.

CELE MAI BUNE MASTI DE PAR NATURALE – DIN MIERE

Mastile din miere sunt ideale pentru insanatosirea parului puternic deshidratat de apa dura, de expunerea la soare, de produsele de vopsit parul sau de folosirea feonului sau a placii de intins. Miere este un aliment complet din punct de vedere nutritional si face minuni atat pentru piele, cat si pentru par. Pentru obtine una din cele mai bune masti de par naturale pune 60 de grame de miere pe scalp si pe lungimea parului si maseaza usor. Apoi lasa sa actioneze 20 de minute. Daca parul este foarte degradat, atunci fa-ti o masca mai intensa din miere: pune doua linguri de miere cu avocado sau cu galbenus de ou si amesteca. Aplica aceasta masca de par o data pe luna. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006566 (s)