News Flash:

Marturii incredibile! Se fuma pe ascuns in cluul Bamboo

21 Ianuarie 2017
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
bamboo2 1
Alarma s-a dat in jurul orei 04:00. Zeci de apeluri anuntau la 112 ca un incendiu a cuprins clubul Bamboo din nordul Capitalei. In doar cateva minute, au ajuns primele echipaje de la ISU.

Multi dintre cei care au acum nevoie de ingrijiri s-au intoxicat cu fum ori sufera de hipotermie dupa ce - in incercarea de a se salva din calea flacarilor - ar fi sarit in lacul din apropiere.

Dealtfel, in zona au ajuns si echipaje de la scafandri, care nu au identificat persoane in lacul din apropiere.

Incendiul a distrus clubul, care s-a prabusit. Acelasi local a mai fost mistuit complet de un incendiu si in 2005.

Zeci de ambulanteechipaje SMURD si autospeciale de la pompieri au impanzit zona. In tot acest timp, flacarile deveneau din ce in ce mai puternice.

Martorii spun ca initial au simtit un miros puternic de fum, iar in momentul in care s-a oprit muzica si-au dat seama ca este ceva in neregula. Apoi, au dat navala spre iesirile de urgenta.

Martor: "Am simtit miros de fum si am plecat imediat ca eram la iesire."

Martor: "Am iesit pe o teresa in fuga. Nu stiu nimic de prieteni. Nu am telefon, nimic, nu a luat foc de la tigara, a bufnit totul deodata."

Martor: "A luat foc de la o usa. Eram la baie"

Martor: "Era plin de oameni inauntru si la iesire."

Unii au iesit din curte si au impins masinile parcate pentru a le face loc salvatorilor.

Avand in vedere numarul amare de oameni din club, a fost activat planul rosu de interventie, iar la fata locului a fost pus la punct inclusiv spitale mobil.

In invalmaseala creata, unii dintre cei care se aflau in local au ramas blocati intr-o curte interioara, povestesc martorii. In urma lor, flacarile imense s-au extins rapid si au cuprins toata suprafata clubului.

Martorii incendiului izbucnit sambata dimineata si care a distrus clubul din temelii spun ca in local s-a fumat toata noaptea, conform News.ro.

Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara in club, a scris pe Facebook: "Am iesit printre primii si mirosea a instalatii electrice incinse. De cateva minute nu mai functiona aerul conditionat. Nu a luat foc de la tigari".

O alta tanara spune ca s-a fumat toata noaptea in club. "Se fuma palmat, in ciuda insistentelor ospatarilor care le faceau observatie clientilor. Nu am auzit artificii", a spus ea.

La momentul incendiului, in club erau cateva sute de persoane.

Clubul Bamboo a fost fondat in urma cu 15 ani de Joshua Castellano. Pe pagina sa de Facebook scrie ca este proprietarul Bamboo Club Bucuresti, precum si al Ballrooms Bucuresti si Le Gaga Bucharest, Le Gaga Mamaia, Bamboo Miami Beach.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii si in iunie 2005, iar atunci patronul Joshua Castellano spunea ca "singurul vinovat este natura". Catalin Botezatu, actionar in 2005, acuza faptul ca focul a fost pus intentionat.

Din 2005, de cand a ars in intregime, clubul a trecut prin multe schimbari, "dezvoltandu-se si devenind un deschizator de drumuri in moda cluburilor de noapte in Bucuresti", scriu reprezentantii localului.

Situat pe malul Lacului Tei, clubul a fost distrus complet de flacari prima data in 2005, in urma unui incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, in mai putin de o ora, clubul a fost distrus. Avea o suprafata de 4.000 de metri patrati, fiind format din doua cladiri, cu o investitie de 5 milioane de euro. El apartine italianului Joshua Castellano, fondatorul clubului.

"Bamboo Club a fost fondat in 2002 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Sud-Estul Europei, gratie unei capacitati uimitoare si unui stil unic. Construit sa impresioneze prin decor, muzica, dansatori, show-uri. Artisti internationali cunoscuti care au urcat pe scena clubului Bamboo au stabilit un standard intre cluburile de noapte din Bucuresti, la nivel inalt", este prezentarea clubului pe pagina de Facebook.

In 2010, a fost construita o noua scena spectaculoasa, de catre echipa care a ridicat scena pentru Cirque du Soleil si Moulin Rouge.

Clubul avea o suprafata de 10.000 metri patrati, iar scena era inconjurata de scaune pentru VIP-uri, in timp ce DJ-ul isi desfasura activitatea in jurul scenei. Arhitectura extravaganta, decorul sofisticat si stilul original au definit clubul Bamboo.

In urma incendiului, clubul a fost distrus in totalitate.

Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale.

alarma apeluri incendiu clubul bamboo nordul capitalei echipaje isu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006237 (s)