News Flash:

Marius Nica, despre legea salarizarii: "Vedem cum procedam sa nu scada salariul"

11 Noiembrie 2017
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
marius Nica

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat la Romania TV ca legea salarizarii are si influente negative in ceea ce priveste personalul din cadrul ministerului.

"Personalul care gestioneaza fonduri europene au sporuri, care s-au diminuat. Vedem cum procedam sa nu scada salariul", a subliniat ministrul Marius Nica.

Ministrul Fondurilor a declarat ca a lansat o finantare de 551 milioane de euro care se adreseaza tinerilor someri si varstnicilor. "Termenul limita pentru proiecte este februarie. In 2018-2019 pot accesa banii. Una din liniile de finantare vizeaza tinerii de15-24 de ani pe care statul doreste sa-i formeze. Sunt  cei care nu lucreaza si nu sunt in invatamant.

Romania risca sa ramana din nou fara posibilitatea de a accesa fonduri europene, iar premierul Mihai Tudose a cerut demiterea celor vinovati in debutul sedintei de guvern de miercuri. 

Despre infrastructura
"Infrasctruct nu se face de pe o luna pe alta, daca vorbim de autostrazi daca erau lansate in 2016 acum aveam finantare. Incepand cu luna noiembrie ne-am asumat sa semnam drumurile judetene, 900 mil de euro. Ieri am semnat la Piatra Neamt finantare de 75 mil euro si urmeaza toata regiunea Moldovei si apoi toata tara".

"Simularile de la Ministerul de Finante si al Muncii vor avea rezultate in perioada urmatoare. Cred ca masurile din Codul Fiscal sunt bune. Am avut si noi intrebari de la beneficiari de fonduri UE, dar avem flexibilitate crescuta. Unde va fi nevoie de o majorare a brutului putem face ca beneficiarii sa realizeze si economii in proiecte".

Personal ceea ce este important pentru noi este sa ramanem in tinta sub 3% deficit ca altfel se poate pune sub semnul intrebarii accesarea fondurilor UE, a punctat Marius Nica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004304 (s)