News Flash:

Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara: "Nu sunt diferente intre spitalele de stat si cele private la servicii medicale si dotari"

3 Octombrie 2014
640 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara
Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara, spune ca tratamentul pacientilor la unitatile sanitare de stat este la fel de bun ca in cele private, poate chiar mai bun, din punct de vedere al dotarilor. Craina spune ca medicii trateaza pacientii la fel, dupa priceperea pe care o au, indiferent daca sunt intr-un spital de stat sau privat.
„Nu poti sa spui ca lucrezi mai bine in privat decat la stat. Asta ce ar insemna? Ca, daca la privat ma plateste din banii lui si la stat din banii statului, lucrez altfel? Nu, tot aceeasi operatie o fac, pentru ca am aceeasi responsabilitate fata de pacient”, spune Craina.
In plus, spitalele de stat sunt mult mai dotate decat cele private, explica  managerul Spitalului Judetean, pentru ca dispun de mai multe fonduri. Practic, Craina spune ca ideea de a merge la privat pentru a fi tratat mai bine e oarecum eronata. Spitalele de stat au aparate performante, isi “permit” mai mult, au bani de la minister, in timp ce un privat nu poate investi atat de mult. Dar sunt si sectii deficitare la spitalele de stat, scrie tion.ro.
„Statul este cel putin pe picior de egalitate cu privatul. Sistemul privat are rolul si importanta lui, dar sa nu inteleaga pacientii in mod eronat ca a ma duce la privat inseamna a fi tratat mai bine si mai modern. Tot ce are spitalul de stat nu are, pentru ca nu-si permite din punct de vedere financiar, privatul. Sa nu uitam ca noi achizitionam aparatura de ultima generatie cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si mai avem si alte surse de finantare”, mai spune Marius Craina.

marius craina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1056 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030655 (s)