News Flash:

"Maria de Buenos Aires", un spectacol de gala la Teatrul "MIhai Eminescu" din Timisoara

22 Septembrie 2014
729 Vizualizari | 0 Comentarii
Maria de Buenos Aires
Spectacolul "Maria de Buenos Aires" a fost prezentat in premiera sambata la Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara, intr-o atmosfera diferita de o sala de teatru, spectatorii urmarind piesa din jurul unor mese de restaurant si din fata unui pahar de vin. 
Primul spectacol muzical al regizoarei Ada Lupu, pe muzica lui Astor Piazzolla si textul lui Horacio Ferrer, construieste o lume plina de energie si senzualitate, o lume a amintirilor si a proiectiilor dintr-o clipa de viata, o lume a inlantuirii cuvintelor cu muzica si cu dansul prin dragoste, in povestea unui alt Orfeu care isi inventeaza o Euridice. 
"Spectacolul acesta este emotie - emotie matura, bucurie, suferinta - emotie pe o muzica minunata scrisa anume parca pentru a ne impinge spre fericire, in mers, in dans, in tango, in asteptare, in cautare si in multe vise scoase la lumina si trimise spre viata", afirma Ada Lupu, regizoarea spectacolului si directorul Teatrului din Timisoara. 
Spectatorii au avut posibilitatea de a deveni ei insisi parte din spectacol atunci cand actorii i-au invitat la dans. 
Montarea Adei Lupu spune povestea Mariei de Buenos Aires altfel. Ea renunta la tonurile tragediei si vorbeste despre sensul pozitiv al existentei, dand o interpretare noua creatiei lui Piazzolla, o interpretare unica, din spectacol un eveniment rar. 
"Maria de Buenos Aires" este o poveste despre viata, moarte si renastere, personajul principal devenind pe scena intruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, dar avand posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea si intelegerea destinului sau. 
Urmatoarele reprezentatii sunt programate pe 23 septembrie si 19 octombrie. AGERPRES.ro

horacio ferrer euridice buenos aires
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035980 (s)