News Flash:

Marea intrebare a revolutiei fiscale: ce vor spune instantele de judecata daca vor scadea salariile nete

21 Noiembrie 2017
902 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3

Angajatorii care vor scadea salariile nete ale angajatilor incepand cu anul 2018, ca urmare a transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat, ar putea fi chemati in instanta de catre angajatii care se simt nedreptatiti.
Negocierea salariilor in Romania se face de regula pe nivelul salarial net, insa in contractele de munca se mentioneaza salariul brut.

„Vor fi zeci de mii de procese in instanta in cazul in care angajatorii nu majoreaza salariile brute. Angajatorul nici nu trebuie macar sa cheme la negocieri salariatii, ci trebuie sa respecte noua definitie a salariului brut. Nu se poate crea un dezavantaj salariatilor. Angajatorul ar trebui sa demonstreze ca au crescut cheltuielile sale totale cu salariile, ceea ce nu este cazul, ci dimpotriva, acestea scad cu cateva zeci de lei pe luna la un salariu mediu“, a spus avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Pe de alta parte, el a mentionat ca aceasta masura distruge ideea de securitate sociala asa cum a fost ea gandita acum 100 de ani, pe trei piloni: statul, angajatorul si angajatul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004466 (s)