News Flash:

Marea Britanie critica Uniunea Europeana: "Reactia la criza imigrantilor a fost lamentabila"

3 August 2016
874 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Reactia Uniunii Europene la cresterea numarului de imigranti care incercau sa ajunga pe teritoriul sau a fost "lamentabila," aceasta este concluzia unui raport intocmit de o comisie a Parlamentului Marii Britianii, care critica UE ca fiind nepregatita sa faca fata crizei refugiatilor.
"Eforturile Europei de a aborda aceasta colosala criza a refugiatilor au fost lamentabile", a declarat Keith Vaz, presedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri interne, care a publicat raportul, citat de site-ul postului de televiziune France 24.
UE si statele membre nu a reusit sa anticipeze amploarea fluxurilor de imigranti si nu au avut structuri si mecanisme capabile sa faca fata acestei situatii.
"Drept rezultat, Uniunea Europeana a fost prea lenta pentru a raspunde intr-un mod coordonat," se afirma in raport, care are la baza o ancheta desfasurata pe parcursul unui an.
Aproximativ 1,3 milioane de solicitanti de azil, majoritatea din Siria si Irak, au sosit in Europa de la inceputul anului 2015, fapt ce a agravat resentimentele populatiei in unele tari si chiar a dus in pericol de prabusire zona Schengen.
Temerile cu privire la cresterea numarului de imigranti a fost un factor major pentru care britanicii au votat sa paraseasca Uniunea Europeana in luna iunie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004976 (s)