News Flash:

Marea Britanie avertizeaza cu privire la riscul de atentate in timpul lui Euro 2016

7 Iunie 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
euro 2016
Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie a avertizat marti cu privire la riscul de 'atacuri teroriste' in timpul campionatului european de fotbal Euro 2016 care incepe vineri in Franta, relateaza AFP.
'In timpul lui Euro 2016, stadioanele, fanzone-urile, locurile unde sunt transmise meciurile si mijloacele de transport public vor reprezenta potentiale tinte pentru atacuri teroriste', scrie Foreign Office pe site-ul sau.
MAE britanic face apel la cetatenii britanici care se deplaseaza in Franta 'sa fie vigilenti', precizand ca nu detine informatii precise privind planuri de atentate.
'Nu este vorba despre un raspuns la o amenintare specifica sau o noua amenintare sau arestarea de ieri', a spus un purtator de cuvant al Foreign Office, referindu-se la anuntul de luni privind arestarea la 21 mai, in Ucraina, a unui cetatean francez care pregatea 15 atentate in Franta inainte si in timpul lui Euro 2016, potrivit serviciilor secrete ucrainene.
'Exista o puternica amenintare terorista. Din cauza amenintarilor care exista din partea gruparilor teroriste islamiste ce vizeaza Franta si a recentei interventii franceze impotriva DAESH (acronim in araba a gruparii Stat Islamic — n.r.), guvernul francez, care a intarit masurile de securitate, i-a avertizat pe vizitatori sa fie in mod special vigilenti', explica Foreign Office pe site-ul sau.
Purtatorul de cuvant a precizat ca politisti suplimentari vor fi desfasurati in trenurile care leaga Anglia de Franta si la frontierele britanice in timpul Euro 2016.
Martea trecuta, SUA au avertizat ca Euro 2016 reprezinta o 'tinta potentiala' pentru atentate 'teroriste', intr-o nota a Departamentului de Stat privind riscurile de calatorie in Europa.
'Stadioanele de la Euro, fanzone-urile si toate locurile care vor difuza turneul in Franta si in Europa reprezinta tinte potentiale pentru teroristi', a avertizat Departamentul american de Stat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004804 (s)