News Flash:

Marea Britanie ar putea ramane membra UE pana la sfarsitul anului 2019

14 August 2016
956 Vizualizari | 0 Comentarii
brexit
Marea Britanie ar putea ramane membra a Uniunii Europene pana la sfarsitul anului 2019, afirma oficiali guvernamentali de la Londra, explicand ca ministerele britanice nu sunt pregatite pentru detasarea de institutiile europene, relateaza publicatia The Sunday Times.
Premierul Theresa May ar fi urma sa declanseze procedura de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana in ianuarie 2017, prin activarea Articolului 50. Negocierile pana la iesirea efectiva a tarii din UE ar urma sa dureze cel mult doi ani.
In pofida presiunilor politice intense pentru a mentine acest calendar, Theresa May ar putea amana activarea Articolului 50, intrucat noul Minister britanic pentru negocierea iesirii din UE si Departamentul guvernamental pentru Comert International nu sunt pregatite, au declarat sursele citate.
Printre argumentele in favoarea amanarii figureaza si alegerile programate in Franta si Germania in 2017. "Nu pot fi initiate negocieri atat timp cat nu stii cu cine", a declarat un oficial din districtul financiar al Londrei (City of London).
Peste jumatate dintre cetatenii Marii Britanii au votat, in referendumul din 23 iunie, in favoarea iesirii tarii din UE.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005507 (s)