News Flash:

Mara al motociclistilor pentru promovarea respectului intre participantii la trafic

18 Septembrie 2016
992 Vizualizari | 0 Comentarii
motoare turate
O campanie preventiv-educativă, care urmăreşte dezvoltarea efortului de diminuare a riscului rutier, a fost organizată vineri seara, la Reşiţa, printr-un marş la care au participat peste o sută de motociclişti. 

La marşul motocicliştilor au fost invitaţi toţi deţinătorii de motociclete. Traseul parcurs de aceştia a fost Parcul Tricolorului - Bulevardul Republicii - Triaj - Bulevardul A.I.Cuza - Strada Libertăţii - Strada Paul Iorgovici - Piaţa Republicii şi retur. 

'Am organizat acest marş pe principalele artere ale oraşului pentru că ne dorim promovarea respectului între participanţii în trafic, fie ei pe două sau patru roţi, precum şi responsabilizarea acestora în calitate de utilizatori ai drumului public. Vrem să fim şi noi băgaţi în seamă, în special de şoferii pe patru roţi', a afirmat Traian Blaga, din partea Asociaţiei Guerrilla Motors România. 

De asemenea, s-a dorit promovarea unei bune conduite rutiere în parcările centrelor comerciale ale municipiului. 

'Însoţim participanţii la marş, pentru a atrage atenţia conducătorilor auto în ceea ce priveşte disciplina în trafic, faţă de motociclişti. Prevenirea implicării motocicliştilor în evenimente rutiere şi creşterea gradului de responsabilitate în trafic reprezintă preocupări constante ale poliţiştilor rutieri din Caraş-Severin. Pornind de la analiza cauzelor şi urmărilor, uneori deosebit de grave, ale accidentelor rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, poliţiştii atrag atenţia, şi cu acest prilej, motocicliştilor şi conducătorilor de autoturisme, asupra conduitei pe care ar trebui să o adopte în trafic', a declarat inspectorul principat Lucian Tarla, din partea Serviciului Rutier Caraş-Severin. 

Motocicliştii sunt sfătuiţi să folosească echipamentul de protecţie omologat, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte regulile privind depăşirea, să-şi asigure vizibilitatea în trafic prin folosirea luminilor de întâlnire şi cu ajutorul elementelor reflectorizante. 

Respectarea unor reguli simple cum ar fi semnalizarea din timp a schimbării direcţiei de mers, reglarea corectă a oglinzilor retrovizoare, asigurarea înainte de a deschide uşile autovehiculului sau evitarea gestului nepoliticos de a arunca obiecte pe fereastră, sunt recomandările făcute de poliţişti conducătorilor auto. 

Organizatorii campaniei şi a marşului au fost Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, instituţie publică în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Serviciul de Poliţie Rutieră Caraş-Severin, Direcţia Poliţia Locală Reşiţa şi Asociaţia Guerrilla Motors România, care a împlinit şapte ani de la înfiinţare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005744 (s)