News Flash:

Manda: Un fost procuror DNA ne-a povestit cum SRI sugera perchezitii

8 Mai 2018
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Claudiu Manda a spus, marti, ca saptamana trecuta a fost audiat in cadrul comisiei de Control a SRI un fost procuror DNA, care a povestit cum i s-a sugerat de catre ofiterii SRI din echipa comuna pe o anumita speta sa faca perchezitii la un presedinte PSD de Consiliu Judetean.
"Saptamana trecuta a fost o audiere a unei persoane care a fost procuror DNA, in momentul de fata nu mai este procuror DNA, este procuror in cadrul unui alt parchet. Am discutat cu referire la o speta cu care a fost sesizata Comisia in toamna. E lesne de inteles de ce nu a fost prezentat in spatiul public aceasta audiere, a fost cumva si dorinta domnului procuror. Noi am avut o corespondenta cu domnia sa, domnia sa a avut o adresa catre CSM daca are voie sa vina la comisie, a spus ca CSM-ul ii da voie sau nu e o problema sa vina la o astfel de comisie, motiv pentru care s-a prezentat la aceasta audiere. Speta care era de documentata viza interactiunea dintre ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii pe un caz de coruptie. Sesizarea la vremea respectiva era ca ofiterii SRI i-ar fi solicitat procurorului sa faca perchezitii intr-o speta in care era vizat un presedinte de Consiliu Judetean PSD", a declarat Claudiu Manda.

Presedintele Comisiei de Control a SRI a mai spus ca respectivul procuror a avut discutii si cu persoane din conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

"Ne-a confirmat domnul procuror ca a existat aceasta discutie in care ofiterii Serviciului Roman de Informatii care faceau parte din acea echipa comuna pe speta respectiva i-ar fi sugerat ca s-ar impune sau daca nu cumva s-ar impune masura perchezitiei. Domnul procuror a spus ca nu a simtit-o ca pe o presiune, dar a existat aceasta discutie si ca la momentul respectiv ca nu era oportun.Pe baza sesizarilor pe care le primisera de la Serviciul Roman de Informatii si pe baza interceptarilor le aveau nu existau suficient de multe fapte si dovezi ca sa poata sa mearga mai departe. Spunea ca pe vechiul cod penal masura perchezitiei trebuia sa fie ulterioara dupa ce momentul in care persoana respectiva ar fi trebuit sa fie urmarita penal. A spus ca aceasta discutie a mai avut-o de doua ori cu persoane din cadrul conducerii Directiei Nationale Anticoruptie. Nu stiu daca este coincidenta sau nu, dar la un moment dat dosarul i-a fost transferat catre un alt coleg procuror spunind ca este aglomerat. A vazut in spatiul public ceea ce s-a si intamplat...ca s-a si intreprins masura perchezitiei", a mai spus Claudiu Manda.


claudiu manda control sri consiliu judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007626 (s)