News Flash:

Majoritatea pasagerilor avionului prabusit in Mexic sunt cetateni americani

2 August 2018
702 Vizualizari | 0 Comentarii
avion

Cel putin 65 din cele 103 oameni aflati la bordul avionului prabusit in Mexic sunt cetateni americani, a declarat un reprezentant al Ambasadei SUA in Mexic, iar autoritatile au comunicat ca majoritatea victimelor au suferit rani minore, doar doua persoane fiind ranite mai serios, relateaza Reuters.
Cel putin 85 de persoane au fost ranite dupa ce un avion de pasageri al companiei Aeroméxico s-a prabusit marti, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria din Durango. Toate cele 103 persoane aflate la bordul aeronavei au supravietuit incidentului aerian.

Alejandro Cardoza, un purtator de cuvant al agentiei locale de protectie civila, a declarat ca avionul a aterizat fortat la aproximativ 10 kilometri de aeroport.

Aeronava a luat foc dupa prabusire, insa majoritatea persoanelor aflate la bord au reusit sa iasa din epava avionului prin propriile forte, potrivit oficialilor mexicani.
Consulatul SUA de la Monterrey si Ambasada SUA de la Ciudad de Mexico sunt in contact cu autoritatile locale si federale din Mexic si compania aeriana, a anuntat un purtator de cuvant al ambasadei.

Doua persoane - pilotul si un copil - au suferit rani ceva mai serioase, in timp ce restul pasagerilor si membrilor echipajului au scapat cu rani minore, au anuntat autoritatile mexicane.

Compania Aeromexico a transmis miercuri ca 64 de persoane au fost deja externate din spitale.

Luis Gerardo Fonseca, directorul agentiei de aviatie civila din Mexic, a anuntat ca investigatorii au descoperit inregistratoarele de zbor ale avionului, care mai sunt cunoscut si sub numele de cutii negre.

Grupo Aeroportuario Centro Norte, operatorul aeroportului General Guadalupe Victoria din Durango, a comunicat ca primele data indica faptul ca incidentul ar fi fost cauzat de vremea nefavorabila, precizand ca aeronava a decolat in cursul unei puternice furtuni cu grindina, pilotii fiind nevoiti sa incerce sa aterizeze fortat, informeaza site-ul postului BBC News.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009147 (s)