News Flash:

Maine incepe la Timisoara Festivalul Dramaturgiei Romanesti

14 Aprilie 2015
558 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Dramaturgiei Romanesti
Miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.30, la Teatrul National Timisoara incepe cea de-a XX-a editie a singurului festival din Romania dedicat dramaturgiei romanesti, eveniment organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Timisoara. 
Astfel, intre 15 si 22 aprilie si 6-13 iunie, intr-o formula care plaseaza teatrul romanesc contemporan in context international in cel mai concret mod, FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti) se deruleaza la Timisoara, evenimentul fiind organizat de Teatrul National, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primariei Municipiului si Consiliului Local Timisoara. In aceasta prima etapa vor fi prezentate treisprezece productii. Modulul FDR va fi completat in luna iunie cu celelalte spectacole, scrie ziuadevest.ro.
Sectiunea FDR se deschide cu spectacolul Viata-i mai frumoasa dupa ce mori (Teatrul “Tomcsa Sándor” Odorheiul Secuiesc), pus in scena de Mihai Maniutiu, programat miercuri, 15 aprilie, cu ora 19.30, in Sala Mare a Teatrului National.
“Spectacolul e si o gluma, si o provocare, si o meditatie, si o intrebare plina de tulburare. Si nu cauta sa ne dea un raspuns, ci ne prezinta, simplu, o lume imaginara a mortilor, una din multiplele posibile, in cheia “cabaretul metafizic”. La prima vedere, in acest spectacol, lumea de dupa moarte nu difera de viata de zi cu zi: ne aflam intr-o gradina de vara, cu scaune, mese, umbrele, cu un zid mare alcatuit din lazi de bere. Totul pare a fi firesc, real si, totusi, din cand in cand, stranietatea se insinueaza...”, explica autorul.
Al doilea spectacol al serii, Organic de Saviana Stanescu, in regia lui Andrei Majeri (Teatrul National Bucuresti), incepe la ora 21.00, in Sala 2. Despre aceast text, selectionerul Festivalului, criticul de teatru Oana Bors, scria: “Traficul de organe. Viata imigrantilor. Visul american. Sunt temele acestui text scris de Saviana Stanescu, intregind preocuparea autoarei catre „marginali”, indiferent ce forma imbraca acestia. Intr-un spectacol ce uzeaza de ironie si umor.”  O productie care aduce in fata publicului un subiect acut, desprins din stirile zilnice si spune o poveste rupta din realitate.
Editia din acest an a FDR inglobeaza un alt eveniment in care Teatrul National este organizator, The Art of Ageing - 1st European Theatre and Science Festival, creat in cadrul Conventiei Teatrale Europene. Vom reveni curand cu informatii despre deschiderea The Art of Ageing. Biletele se pot achizitiona de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti” , str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), de marti pana duminica intre orele 11 si 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032039 (s)