News Flash:

Mai multe tinere acuza un membru al trupei RACLA, de hartuire, in cadrul campaniei #Metoo

18 Octombrie 2017
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
viol minora
Conversatia publicata de o alta femeie arata cum Ionescu o jigneste si o ameninta.
"Uite cum sta treaba. Am vrut sa fiu simpatica si sa-ti raspund. Dar am prieten si nu prea am timp de discutii prietenesti cu persoane pe care nu le cunosc personal", spune tanara.
"Mai chiar esti nesimtita, nu simpatica. De unde si pana unde ma iei tu cu ai ceva sa-mi spui ? Chiar tii neaparat sa ma cunosti personal? Eu n-am timp de tine in mod special, dar daca insisti se rezolva. Poti veni si cu prietenul", este replica lui Ionescu.
"Data trecuta chiar m-ai enervat. In alte conditii veneam peste tine si te calcam pe caputzul ala mic de junior copywriter (..) Nu pe bune, chiar vrei cand iti dai urmatorul check-in sa apar peste tine?", este mesajul trimis unei alte femei, in 2013.
In prezent, Calin Ionescu lucreaza pentru firma de comunicare Centrade Cheil, unde in anul 2015, la evenimentul Noaptea Agentiilor, ar fi fost protagonistul unei alte scene de agresiune, potrivit relatarilor unei alte femei.
"Am simtit ca cineva ma strange foarte puternic de ceafa, m-am intors si il vad. Il stiam pentru ca imi tot scria sa ne vedem, si nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le stiam. Ma gandesc ca nu si-a dat seama cat de tare m-a strans. Incepe sa vorbeasca si i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Ma intreaba repetat ce caut acolo, "Esti pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu". Ii spun ca e beat si ii spun sa ma lase in pace si imi varsa bautura lui in cap, apoi arunca cu paharul de plastic in capul meu in timp ce ma indepartez. In timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a intamplat, vine o fata care imi spune ca a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuieste ca este vorba despre el. Ii confirm si ma roaga sa fac o plangere pentru ca pe o prietena de a ei a scuipat-o in seara aceea. Iesim un pic pe terasa sa luam un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, imi vorbeste de la cativa centimetri de fata mea, pune mana pe mine. Baietii care sunt cu mine se pun intre noi si plecam de acolo. Caut pe cineva sa fac plangere. (..) Pana la urma am facut plangere la agentie si am fost asigurata ca va fi disciplinat si ca nu va mai exista o urmatoare abatere. M-a facut sa ma simt atat de mica si neputincioasa, si mi-a fost frica", a scris Andreea Retinschi.
Dupa valul recent de acuzatii, agentia sustine ca face o analiza in urma careia se va stabili ce masuri se impun.
"Dorim sa reiteram pozitia noastra ferma impotriva agresiunilor de orice fel, la locul de munca si in societate. Politica agentiei a fost mereu clara: condamnam orice fel de agresiune si nu toleram comportamente agresive in cadrul echipei noastre. Tratam situatia cu foarte mare seriozitate, facem o analiza interna si vom lua masurile necesare", precizeaza firma.
Campania online din Romania a inceput in urma scandalului sexual in care este implicat producatorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de de hartuire sexuala si de viol. In plus, si actorul Ben Affleck se confrunta cu o acuzatie de comportament sexual indecent.
In urma acuzatiilor, peste Ocean a fost initiata o miscare online, la care participa milioane de femei. Acestea isi povestesc pe Facebook sau pe alte retele sociale traumele pe care le-au suferit din cauza experientelor de hartuire sexuala sau abuz si folosesc hashtagul „#MeToo” („Si Eu”- n.red.). Mai multe personalitati s-au alaturat campaniei sociale din mediul online, intre acestea numarandu-se Lady Gaga, actritele Anna Paquin si Evan Rachel Wood. In plus, au fost si barbati care s-au implicat in acest demers, intre acestia fiind actorul Javier Munoz.
Campania a fost initiata de actrita americana Alyssa Milano.
Fenomenul a luat amploare si in Franta, in urma initiativei jurnalistei Sandra Muller, care a lansat hashtagurile „#balancetonporc“ si „#squealonyourpig“.

ionescu calin ionescu centrade cheil andreea retinschi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005419 (s)