News Flash:

Mai multe strazi din Timisoara vor intra in reabilitare

25 Mai 2016
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
strada in lucru
Patru strazi din sudul orasului vor intra in santier, cel mai probabil vara aceasta. Consilierii locali vor aproba, la urmatoarea intalnire, studiul de fezabilitate necesar, urmand ca in perioada urmatoare sa fie pregatit proiectul tehnic. Vorbim despre arterele din zona Grigore Antipa – Margaretelor.
Strazile Grigore Antipa, Margaretelor, Petuniei si Toporasilor vor vedea pentru prima data asfalt. Potrivit studiului de fezabilitate intocmit de o firma din Oradea, lucrarile sunt estimate la 2,6 milioane de lei, cu tot cu TVA, adica aproximativ 600.000 de euro. Dupa adoptarea studiului, se va trece la elaborarea proiectului tehnic si a documentatiei de executie, scrie tion.ro.
„In situatia actuala, strazile Grigore Antipa, Margaretelor, Petuniei si Toporasilor nu au o structura rutiera de drum, strazile fiind realizate din piatra sparta. Nu exista o delimitare a trotuarelor, partea carosabila nefiind la acelasi nivel pe intreaga latime intre fronturile cladite, iar in situatia unor ploi strazile sunt circulabile in conditii dificile. De asemenea, aceste strazi au un sistem rutier necorespunzator, incapabil sa suporte chiar traficul usor cu autoturisme, mai ales pe perioada de iarna, cand nu se poate realiza accesul autovehiculelor de colectare a deseurilor menajere, precum si a celorlalte autovehicule de interes general”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.
Pe cele patru strazi va fi turnat asfalt nou, rezultand doua benzi de circulatie, se vor amenaja trotuare si piste de biciclete, dar si spatii verzi. Banii vor fi luati din bugetul local, iar lucrarile ar trebui sa fie gata in trei luni de la semnarea contractului.

oradea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008604 (s)