News Flash:

Mai multe stampile si cabine de vot in diaspora, in turul 2 al alegerilor

11 Noiembrie 2014
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost majorat cu 1,5 milioane lei pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale in strainatate, urmand sa fie asigurate mai multe stampile si cabine de vot, iar lista personalului sa fie suplimentata, a anuntat ministrul de resort, Teodor Melescanu.
Astfel, fiecare sectie de vot din strainatate va avea cate 7 stampile si cabine de vot, numarul maxim acceptat.
El a precizat ca MAE a primit deja alte 4,5 milioane lei pentru alegeri, dar a insistat ca nu ministerul organizeaza alegerile, ci are doar responsabilitati in aplicarea deciziilor Biroului Electoral Central.
Ministerul de Externe a mai propus ca reprezentantii partidelor care lipsesc din sectiile de vot din diaspora sa poata fi inlocuiti.
Marti dimineata, la Biroul Electoral Central, Melescanu a afirmat ca pe legislatia actuala nu este posibila infiintarea de noi sectii de votare in strainatate, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.
Romanii din strainatate au iesit, la primul tur al alegerilor prezidentiale, din 2 noiembrie, in numar record la vot, insa in mai multe capitale europene cozile au fost uriase, iar oamenii au protestat fata de inchiderea portilor in fata celor care nu au mai putut vota.
La inchiderea urnelor, sute de romani care voiau sa isi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen si Viena nu au mai putut face acest lucru intrucat sectiile de votare s-au inchis. Nemultumiti ca au stat ore in sir la coada si ca procesul electoral s-a desfasurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forta in sediul Ambasadei in speranta ca vor fi lasati sa voteze daca sunt in incinta institutiei.
Romanii din diaspora au putut vota, in primul tur al alegerilor prezidentiale, in 294 de sectii de votare din 95 de state. MAE a trimis, pentru primul tur, 600.000 de buletine de vot. Potrivit cifrelor oficiale, in jur de trei milioane de romani traiesc in afara tarii, dar se estimeaza ca numarul lor este mai mare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004766 (s)