News Flash:

Mai multe monumente istorice din Timisoara, puse in pericol de municipalitate

14 Aprilie 2014
734 Vizualizari | 0 Comentarii
Proprietarii imobilelor, construite acum 300 de ani, din centrul istoric al Timișoarei, s-au trezit ieri cu găuri mari în stalpii de rezistență ai clădirilor. Printre casele afectate se numără și una dintre primele 10 case de cărămidă construite în Timișoara, monument istoric, cunoscută sub numele “La calul alb”.
Găurile au mai bine de 25 de cm adancime cu dimensiuni considerabile de 20/30cm și au fost executate cu picamerul, conform unor martori care au magazine pe stradă. Este vorba de casele de pe strada Eugeniu de Savoia, care face parte din proiectul Primăriei Timișoara pentru reabilitarea zonei istorice, unde în acest moment se desfășoară lucrări stradale.
Primăria Timișoara nu a anunțat proprietarii cu privire la faptul că vor face cratere în pereții imobilelor pentru a realiza iluminatul stradal.
“Nu s-a solicitat niciodată, nici mie nici vechilor proprietari, un acord în acest sens, să ne fie practic proprietatea invadată de aceste picamere. Nu suntem de acord. Ne-am interesat astăzi cum s-a făcut la Sibiu. Acolo nu s-a dat voie să se facă așa ceva.
Vorbim de încălcarea unui drept la proprietate, nu? Este un abuz pe față!. Vine cineva și îți sparge casa și pe urmă tot noi suntem vinovați. Noi trebuia să le cerem lor voie să facă, sau invers? nu înțeleg. Eu consider că este o acțiune împotriva cetățeanului. Să faci un crater cuiva în casă.
Este un abuz în serviciu din partea primăriei pentru că primăria are în răspundere aceste societăți care execută lucrările. Aceste firme au scăpat de sub control!. Au fost angajate pe banii noștri pentru ca să ne reabiliteze centrul istoric și ajungem pe banii noștri victime.
Sunt case vechi, acel imobil se numește casa “La calul alb”, care este într-o stare avansată de degradare și structura de rezistență este foarte slăbită. Casa în acest moment este în proiect de reabilitare la primărie cu certificat de urbanism aprobat, fiind, conform unei expertize, cu structura de rezistență grav afectată. In aceste condiții au venit acești domni și au mai dat și ei cateva picamere. Nu știm crăpăturile care au apărut acum de unde sunt, adică dacă sunt de la picamerele acestea.
Aș vrea să nu facem plangere fiindcă, probabil, a fost o greșeală și dorim să-i iertăm pe cei care au făcut treaba asta, dar în același timp vrem să se repună în starea inițială. Cărămida care a fost spartă cu picamerul din stalpul de susținere al casei să fie pusă la loc și tencuită cum a fost în starea inițială. Dacă nu vor face acest lucru vom fi nevoiți să apelăm la instituțiile statului, adică vom face o plangere penală. Așa ceva nu cred că s-a întamplat niciunde în țară.” spune proprietarul imobilului “La calul alb”. Mai multe pe Pentrutimisoara.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1032 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012846 (s)