News Flash:

Mai multe cladiri din centrul istoric al Timisoarei vor fi reabilitate

15 August 2016
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
centrul timisoarei1
Timisorenii care locuiesc in centrul istoric nu s-au inghesuit la primarie sa obtina autorizatie de constructie pentru reabilitarea imobilelor in care locuiesc. Aceasta desi Politia Locala ameninta cu amenzi de pana la 8.000 de lei in cazul in care cladirile extrem de degradate nu sunt renovate.
Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, in ultimul an si jumatate, Primaria Timisoara a eliberat autorizatii de constructie pentru 20 de cladiri aflate in centrul istoric al orasului, scrie tion.ro.
„Pozele turistice, comerciale sunt cele care atrag in mod normal intr-o zona istorica a unui oras. Pentru mine, insa, pozele cu cladiri aflate in reabilitare sunt cele care incep sa defineasca cea de-a doua rEvolutie a centrului istoric al Timisoarei, dupa reabilitarea sa completa la nivel teran. Asta pentru ca aceste poze reprezinta promisiunea unei bucurii viitoare, aceea de a vedea cladirile istorice la adevaratul lor potential. Am eliberat peste 20 de autorizatii de constructie in centrul istoric pentru reabilitare fatade/acoperisuri in ultimul an si jumatate. Ne facem si noi temele pentru putinele cladiri care apartin primariei. Sunt, de asemenea, convins ca noul program de reabilitare al municipalitatii ce va fi disponibil din toamna va accentua acest sentiment pozitiv. Multumesc si felicit proprietarii care au inteles importanta acestui demers, dar si insemnatatea sa economica pentru propriile cladiri”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.
Va reamintim, potrivit unei noi legi, administratiile publice locale pot finanta cladirile istorice aflate in proprietate privata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005072 (s)