News Flash:

MAE: Facem demersuri pentru a afla daca intre pasagerii avionului Germanwings sunt romani

24 Martie 2015
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania au initiat "demersuri in regim de urgenta" pe langa autoritatile acestor tari pentru a verifica daca pe lista de pasageri a avionului Germanwings, care s-a prabusit marti, se afla si cetateni romani.
"Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit in urma cu putin timp in Franta. In acest sens, misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania au initiat demersuri in regim de urgenta pe langa autoritatile celor trei state pentru a verifica daca pe lista de pasageri se afla si cetateni romani. De asemenea, se intreprind demersuri pe langa conducerea companiei aeriene GermanWings pentru verificarea existentei vreunui cetatean roman la bordul aeronavei prabusite", se spune intr-un raspuns al MAE, transmis MEDIAFAX.
In urma producerii incidentului, MAE a dispus activarea Celulei de Criza, prin intermediul careia este gestionata activitatatea tuturor misiunilor diplomatice romane implicate in obtinerea informatiilor.
Consul general al Romaniei la Barcelona a solicitat sprijinul sub-delegatului guvernului spaniol si directorului Aeroportului din Barcelona in vederea verificarii informatiilor cu privire la existenta vreunui cetatean roman la bordul aeronavei prabusite si pentru obtinerea listei de pasageri.
"Totodata o echipa consulara mobila din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport in vederea obtinerii unor informatii concrete privind cetatenia victimelor, urmand sa aiba intrevederi in regim de urgenta cu oficialii spanioli", se mai spune intr-o informare de ultima ora a MAE. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006361 (s)