News Flash:

MAE avertizeaza romanii care vor sa calatoreasca in Grecia asupra riscului ridicat de incendii

3 August 2018
722 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia 1314385659

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atentionare de calatorie pentru romanii care tranziteaza sau vor sa calatoreasca in Grecia in legatura cu gradul de risc ridicat de incendii in regiuni din nordul Marii Egee, Grecia Centrala si peninsula Attica.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Secretariatul General de Protectie Civila grec avertizeaza ca exista un risc ridicat de incendii pentru urmatoarele regiuni: - insulele din nordul Marii Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); - Grecia Centrala (inclusiv insulele Evia, Skyros); - peninsula Attica", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe remis MEDIAFAX.

De asemenea, peprezentantii MAE ofera detalii romanilor care se confrunta cu o situatiei de urgenta.

"Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie", completeaza sursa citata.
Pe 31 iulie, autoritatile din Grecia au anuntat ca bilantul, in urma incendiilor de vegetatie din Grecia, a ajuns la cel putin 92 morti in ultima saptamana, relateaza publicatia Associated Press. Autoritatile continua operatiunea de cautare in zona de coasta si in mare, deoarece multe persoane au incercat sa se refugieze in apa pentru a scapa de incendii.

Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)