News Flash:

Madalin Stoica, militarul roman mort in Afganistan este repatriat luni

18 Septembrie 2017
920 Vizualizari | 0 Comentarii
madalin stoica
Ceremonia prilejuita de repatrierea sublocotenentului post mortem Madalin Stoica va avea loc luni, de la ora 11.00, in Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN).
Madalin Stoica a murit vineri, in urma unui atac asupra unei patrule romanesti care executa o misiune in regiunea Kandahar din Afganistan.
Militarul, de 41 de ani, era casatorit, avea un copil si se afla la prima misiune in teatrele de operatii, fiind angajat al M.Ap.N. din 2002.
La propunerea ministrului apararii nationale, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a decorarat post-mortem pe sublocotenentul Madalin Stoica cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, de razboi, in semn de recunostinta si apreciere pentru daruirea si curajul manifestate sub culorile drapelului national, pentru spiritul de sacrificiu dovedit in timpul executarii unei misiuni de lupta in Teatrul de Operatii din Afganistan.
In acelasi incident au fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma. Ei au primit ingrijiri medicale, fiind evacuati la spitalul militar din Kandahar.
In acest moment raman internati in spitalul militar, starea lor fiind stabila, potrivit Ministerului Apararii Nationale (MApN).
Luni, au fost organizate in toate unitatile militare din tara si din teatrele de operatii ceremonii de comemorare a militarului cazut la datorie.
In timpul misiunilor externe, 29 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005139 (s)