News Flash:

Macovei: Il voi vota pe Iohannis, marele pericol pentru Romania in acest moment este Ponta

6 Noiembrie 2014
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
monica macovei
Monica Macovei a anuntat, joi, pe Facebook, ca il va vota pe Klaus Iohannis in turul doi al prezidentialelor, aratand ca marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta si a mentionat ca asteapta ca liberalul sa isi puna semnatura pe cele 10 principii propuse de ea.
"Ma bucur ca domnul Iohannis a declarat ca accepta Acordul pentru salvarea statului de drept si a democratiei in Romania pe care i l-am propus ieri. Astept cu interes si semnatura domnului Iohannis pe cele 10 principii si proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut sa le promovez si sa le sustin", a scris Macovei pe pagina oficiala de Facebook.
Ea a continuat: "Eu il voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru Romania, in acest moment, este Victor Ponta".
Monica Macovei, fost candidat la prezidentiale, declara, miercuri, ca ii transmite candidatului ACL Klaus Iohannis o scrisoare cu "10 cerinte minimale" privind "chestiuni de principii", de la justitie si anticoruptie la economie, asteptand din partea acestuia un raspuns semnat pentru a-l vota.
Macovei ii cerea lui Iohannis, intre altele, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei, sa nu efectueze gratieri individuale "decat pentru oameni aflati in nevoie", sa organizeze, daca va ajunge presedinte, un referendum national in 2015 pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor, ministrilor si a presedintelui, sa garanteze, in privinta politicii externe, pastrarea directiei Romaniei catre vest, continuarea procesului de integrare in UE prin aderarea Romaniei la spatiul Schengen, sa respecte independenta justitiei.
Raspunsul lui Klaus Iohannis a venit joi, candidatul ACL la presedintie afirmand, la Cluj, ca punctele cuprinse in scrisoarea pe care i-a adresat-o Monica Macovei in schimbul sustinerii sale pentru turul doi se regasesc in programul sau prezidential si ca nu are nicio problema sa treaca acest lucru intr-un document scris.
"Am luat act, cu bucurie, de afirmatiile Monicai Macovei, care spune ca doreste sa ma sprijine in situatia in care imi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros sa reafirm ca toate aceste lucruri se regasesc in programul meu prezidential si unele au fost reafirmate chiar azi, independenta justitiei, statul de drept, faptul ca nu voi gratia corupti, ca doresc impiedicarea adoptarii legii amnistierii si gratierii. Cred ca am dat un raspuns rezonabil Monicai Macovei si nu am niciun fel de problema, pot sa reconfirm cu mare placere aceste lucruri si intr-un document scris. Deci da, sunt aceleasi lucruri pe care mi le doresc si eu pentru Romania, pentru o societate dreapta", a spus Iohannis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007318 (s)