Maca este o radacina a unei plante cu denumirea stiintifica Lepidium Meyenii. Ca aspect, seamana cu o ridiche, iar la culoare variaza de la galben spre crem, la roz deschis si pana la mov sau chiar negru. Este bogata in vitamine si minerale, are un gust placut, usor picant si o aroma bogata de malt care se imbina perfect cu gustul de cacao.
Cultura de maca este cea mai mare cultura din lume care creste la o altitudine de aproximativ 4500 de metri deasupra nivelului marii, in Muntii Anzi.
Maca are in componenta o proteina completa care furnizeaza toti aminoacizii esentiali, contine din abundenta calciu, fier, magneziu, sodiu, sulf, potasiu si fosfor, vitamine, inclusiv C, E, B1 (tiamina) si B2 (riboflavina).
Radacina de maca se poate consuma sub forma de pudra de maca, pulbere de maca sau extract, toate gasindu-se destul de usor in magazinele cu produse bio sau in magazinele naturiste. O gasesti si sub forma de tablete, insa pudra este mult mai usor absorbita si asimilata de organism. Atentie insa la sursa si origine. Fiind foarte cautata si deci cultivata abundent, e posibil ca multi cultivatori sa apeleze la ajutoare chimice care sa creasca productia. Pentru a fi sigur ca te feresti de ebentualele reziduuri de chimicale ce pot ramane in continut, cauta pudra de maca bio, sau macar nu cumpara cea mai ieftina varianta pe care o gasesti. Gasesti aici pudra bio de maca, intr-o cantitate care iti va ajunge o luna intreaga, daca iti propui sa o consumi zilnic.
Radacina de maca este cunoscuta pentru capacitatea sa de a regla hormonii. Planta in sine nu contine hormoni, ci incurajeaza organismul sa creasca sau descreasca nivelul de hormoni prin hranirea glandelor principale, hipotalamusul si hipofiza. Pentru ca este un aliment adaptogen, maca este capabila sa creasca productia unui hormon de care organismul duce lipsa sau sa micsoreze cantitatea unui hormon produs in exces.
Pudra de maca este un aliment ce poate aduce o multime de beneficii organismului atunci cand este incorporata in dieta zilnica:
• Sustine si intareste sistemul imunitar
• Energizeaza organismul si creste rezistenta fizica
• Sustine functiile metabolice
• Are efect antioxidant
• Imbunatateste circulatia sangelui, accelereaza procesul de vindecare al ranilor si reduce colesterolul datorita continutului de vintamine, minerale si aminoacizi
• Imbunatateste fertilitatea prin cresterea libidoului si a numarului de spermatozoizi
• Are efecte pozitive pentru femeile aflate la menopauza
• Imbunatateste functionarea creierului prin continutul de aminoacizi
• Contribuie la diminuarea depresiei si anxietatii
• Echilibreaza nivelul de estrogen si progesteron din organism si reduce astfel si numarul si intensitatea migrenelor
• Este un afrodisiac natural, fiind capabila sa creasca dorinta sexuala
• Favorizeaza asimilarea calciului in oase, crescand densitatea osoasa si prevenind osteoporoza
Comentarii (0)