News Flash:

Ludovic Orban are dubii ca in sala erau 287 de parlamentari la votul privind pensiile speciale

15 Decembrie 2015
741 Vizualizari | 0 Comentarii
orban
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca are dubii ca in sala erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale alesilor, cati a numarat Valeriu Zgonea, insa precizeaza ca nu poate dovedi acest lucru, astfel incat PNL nu poate contesta votul.
Ludovic Orban se refera la cele doua voturi date de plen - primul pentru modificarile aduse de Comisii si al doilea pentru lege in ansamblu. La primul vot, s-au exprimat prin vot aproximativ 310 parlamentari, in timp ce la al doilea vot s-au exprimat putin peste 290. Aceasta diferenta este greu de explicat, sustine Orban, in conditiile in care parlamentarii PNL, in numar de 90, nu au votat.
"La votul final asupra legii ne-am ridicat din sala si am plecat, 90 de parlamentari PNL. In opinia mea este foarte greu de crezut ca, dupa ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 impotriva si vreo 7 abtineri, puteau ramane in sala 287 de parlamentari dupa retragerea din sala a 80-90 de parlamentari ai PNL", a spus Orban.
Liberalul a precizat ca PNL nu poate "dovedi" acest lucru, astfel incat nu poate fi contestat votul. Ludovic Orban a declarat ca situatia este asemanatoare cu cea din 2010, la votul asupra Legii pensiilor, cand presedintele Camerei de atunci, Roberta Anastase, a fost acuzata ca a numarat gresit, adaugand voturi "pentru" astfel incat legea sa fie adoptata, desi in sala nu era cvorum. Atunci, CCR a decis ca nu se poate pronunta asupra unor astfel de cazuri si sa decida cati parlamentari erau, in realitate, in sala.
"Se pare ca Valeriu Zgonea o depaseste in maiestrie pe Roberta Anastase", a spus Orban. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017530 (s)