News Flash:

Lucrarile pentru extinderea liniei de tramvai in Sagului au fost sistate

6 Decembrie 2015
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
sagului

Traficul se desfășoară cu dificultate în Calea Șagului încă de la începerea lucrărilor pentru extinderea liniei de tramvai către noul mall, desfășurate de către cei de la NEPI. Primăria a fost nevoită să oprească lucrările și se așteaptă după o semnătură de la București. De vină par să fie… specialiștii Direcției de Urbanism, spune primarul Nicolae Robu. Recent, primăria a fost amendată de Garda Națională de Mediu, cu 30.000 de lei, pentru că lucrările au fost începute fără Acordul de Mediu, iar acum a avut un alt control.

„Noi am dat dispoziții de oprire a lucrărilor până se obțin avizele, și de la Marele Stat Major al Armatei, pentru extinderea liniei, dar și de la Mediu, pentru mutarea stației de mediu. A mai apărut un lucru bizar, că în anul 2015 nu poți să faci așa ceva, extinderea unei linii de tramvai fără aprobarea Marelui Stat Major, din considerente de apărare. Lucrarea stă pe loc cu toate consecințele de rigoare. Să sperăm că se va aproba cât mai rapid și vor da acordul repede. Linia de tramvai va fi carosabilă, nu va fi dedicată pentru tramvai, a fost o condiție pe care am pus-o celor de la NEPI, să nu afecteze traficul rutier. Toată lumea a văzut că cei de la NEPI au lucrat destul de intens, au pus bani mulți”, a explicat Nicolae Robu pentru tion.ro.

Primarul susține că… se pare că nu s-a știut legislația, dosarul fiind întocmit de către cei de la NEPI, însă cu sprijinul Direcției de Urbanism din Primăria Timișoara.

„Cei de la Urbanism aveau sarcinile să verifice tot ce trebuie. A fost o scăpare a celor de la Urbanism, care au interpretat că este vorba despre o singură extensie. Am aflat printr-un control venit de la Inspectoratul de Stat în Construcții… se zice că în urma unei sesizări făcută la București”, a mai spus Robu.

Întrebat când vor fi reluate lucrările, primarul a ridicat din umeri. De obținerea avizelor se ocupă investitorii de la NEPI, cei care construiesc noul mall din Șagului. Deși în alte situații a dat telefoane la mai-marii de la București pentru a rezolva anumite probleme, cum ar fi cazul Colterm, de data aceasta primarul nu a mai sunat în Capitală.

„N-am sunat la București, că după aceea o să se spună că am făcut trafic de influență… ce să discutăm. Eu știu că lumea tot pe mine mă va înjura”, a conchis Robu.

Așadar, timișorenii care locuiesc în Șagului nu vor scăpa prea curând de haosul din trafic. Se așteaptă după două avize, unul pentru mutarea stației de monitorizare a mediului și altul pentru… continuarea lucrărilor de extindere a liniei de tramvai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006572 (s)