News Flash:

Lucrarile la noua "Polivalenta" din Timisoara se misca greu. Ce spune primarul Nicolae Robu

19 Martie 2015
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu se declara nemultumit de ritmul in care se desfasoara lucrarile la noua Sala Polivalenta, care ar trebui sa gazduiasca in iunie Campionatul European de baschet feminin (Eurobasket Women 2015), dar subliniaza faptul ca nu exista riscul ca aceasta competitie sa nu fie gazduita de Timisoara. 
''Nu sunt multumit de ritmul in care se lucreaza la Sala Polivalenta. Eu trec pe-acolo din doua in doua zile si nu ma pot declara multumit. Eu fac tot ceea ce pot sa fac, din postura mea de primar, atat cat imi permite legea'', a spus, joi, primarul Nicolae Robu. 
Edilul-sef este nemultumit ca inca nu s-a reusit inchiderea acoperisului pe o portiune de doar cativa metri, restul fiind lucrari de interior care se pot incheia pana in luna mai. 
Daca nu se va finaliza Polivalenta, Campionatul se va juca la sala ''Constantin Jude'' (Olimpia), in curs de modernizare, ca rezerva la prima propunere. 
Saptamana trecuta, oficialii romani si cei ai Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) au inspectat terenul si au declarat ca nu exista vreun pericol ca meciurile sa nu se mai desfasoare la Timisoara. 
''Am fost impreuna cu delegatia FIBA si cu reprezentantii Federatiei Romane de Baschet, inclusiv cu doamna secretar de stat Carmen Tocala, si am vazut cu totii exact stadiul lucrarilor, iar concluzia tuturor, inclusiv cea a expertilor in constructii veniti de la FIBA, este aceea ca lucrarea (la Sala Polivalenta) poate fi finalizata pana la mijlocul lunii mai, daca se lucreaza serios si nu intervin elemente neprevazute'', a afirmat, pentru AGERPRES, Nicolae Robu. 
Din discutiile avute de administratia locala cu reprezentantii FIBA a reiesit faptul ca ei nu sunt deranjati de vechimea unei sali (Olimpia, n.r.), ci sunt cu totul alte probleme, care tin de facilitati, de spatii care trebuie create in acea sala. 
Robu a revendicat de ani de zile faptul ca Timisoara are nevoie de o sala polivalenta moderna, corespunzatoare nevoilor de azi. Propunerea lui Robu, ca in 2015 Timisoara sa gazduiasca meciuri de la Campionatul European de baschet feminin a fost acceptata de forurile sportive superioare in 2013. Timisoara a obtinut dreptul de a organiza Campionatul European de baschet feminin din acest an alaturi de Oradea si de doua orase din Ungaria. 
Pe Bega vor avea loc meciurile din Grupa A a competitiei, din care fac parte echipele Romaniei, Muntenegrului, Cehiei, Ucrainei si Frantei. La Oradea se joaca meciurile din Grupa B, care cuprinde echipele Poloniei, Turciei, Italiei, Greciei si Belarus. Orasele maghiare Szombathely si Sopron vor gazdui celelalte doua grupe ale competitiei. AGERPRES

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007994 (s)