News Flash:

Lucrari de modernizare la Spitalul Municipal din Timisoara

20 Februarie 2015
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
Incep in sfarsit lucrarile de extindere si modernizare a Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara - Clinicile Noi, de pe strada Gheorghe Dima. Reprezentantii primariei au predat deja amplasamentul constructorului. Vorbim despre o investitie de peste 830.000 de euro si un nou corp de cladire de care va beneficia spitalul.
Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) de la Spitalul Municipal functioneaza in prezent intr-un spatiu insuficient si impropriu, asa ca extinderea si reabilitarea sunt necesare. Urgentele functioneaza la parterul cladirii principale a spitalului, prezentand mai multe disfunctionalitati, printre care si faptul ca accesul principal in spital coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire/ triaj al pacientilor.
Lucrarile de modernizare si extindere a UPU vor fi executate de firma Alex-Dia Construct SRL, contractul fiind adjudecat de aceasta societate la o valoare de aproape 3 milioane de lei fara TVA, deci peste 830.000 de euro cu TVA. Banii vor veni de la bugetul local. Contractul a fost semnat la inceputul acestei luni, durata de executie este de 11 luni, dar conducerea Spitalului Municipal spera sa poata inaugura noua Unitate de Primire a Urgentelor la finele acestui an, scrie tion.ro.
„Sunt bucuros ca predam amplasamentul si putem incepe organizarea de santier pentru realizarea acestei noi unitati de primire urgente. Actuala UPU este una veche, care nu mai corespunde de multa vreme standardelor actuale. Medicii si conducerea spitalului s-au ingrijit s-o foloseasca cat mai bine, pentru a da asistenta medicala de urgenta la cotele cele mai inalte cu putinta, dar limitarile sunt evidente pentru oricine. S-a impus construirea unei noi UPU. Se face predarea de amplasament, se organizeaza santierul si in saptamanile urmatoare vor incepe lucrarile (...) Tot aici mai avem un proiect extrem de important, vrem sa construim un nou corp de cladire, un corp destul de voluminos, care va permite gruparea aici a clinicilor pe care le mai are dispersate Spitalul Municipal prin diverse locatii din oras, pentru care mai si platim chirie”, a explicat, joi, primarul Nicolae Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006140 (s)