News Flash:

LOVITURA primita de Functionarii Publici

25 Aprilie 2017
997 Vizualizari | 0 Comentarii
functionari publici
Camera Deputatilor a decis, marti, ca functionarii ANFP sa nu beneficieze de sporul pentru risc si suprasolicitare neurospihica de 50%, aplicat la salariul de baza, coreland astfel prevederile proiectului pentru modificarea Statutul functionarilor publici cu Decizia CCR.
Deputatii au decis sa elimine prevederea potrivit careia „pentru compensarea activitatii specifice, personalul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici beneficiaza si de un spor pentru risc si suprasolicitare neurospihica de 50%, aplicat la salariul de baza lunar, care face parte din acesta si care constituie baza de calcul pentru sporuri si alte drepturi care se acorda in raport cu salariul de baza”.
Judecatorii CCR au atras atentie prin Decizia nr.667/2016 ca aceasta prevedere este neconstitutionala, incalcand art. 16 alin. (1) si 138 alin. (5) din Constitutie.
Potrivit raportului comisiilor parlamentare de specialitate, adoptarea unei astfel de masuri ar crea discriminari fata de alte categorii profesionale platite din fonduri publice, pentru care s-ar justifica acordarea unui astfel de spor.

camera deputatilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005772 (s)