News Flash:

Lovitura dura primita de Sorin Oprescu

26 Octombrie 2015
1567 Vizualizari | 0 Comentarii
oprescuu
Sorin Oprescu este urmarit penal si pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil si un teren ale edilului si un alt imobil al partenerei de viata a acestuia, pana la concurenta sumei de peste 3,6 milioane lei, potrivit DNA.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca fata de Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucuresti, in prezent suspendat din functie, aflat in arest preventiv in aceasta cauza, a fost extinsa urmarirea penala cu privire la savarsirea, in concurs real cu infractiunea de luare de mita, si a infractiunilor de spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire a unui grup infractional organizat.
In aceeasi cauza, in vederea confiscarii extinse, procurorii au pus sechestru pe doua proprietati ale lui Sorin Oprescu, pana la concurenta valorii de 1.264.531,8 lei, respectiv o cota indiviza de 5/6 dintr-un imobil situat in Bucuresti, Sectorul 1, cu o suprafata totala de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasa, loc de parcare la demisol si boxa) si pe o cota parte indiviza ce reprezinta 101,64 mp de teren.
De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe un imobil apartinand partenerei de viata a lui Sorin Oprescu, situat in Bucuresti, Sectorul 1, pana la concurenta valorii de 2.411.019,01 lei.
Sorin Oprescu a fost dus luni din Arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta noile acuzatii.
Surse judiciare declarau anterior, pentru MEDIAFAX, ca procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul lui Sorin Oprescu, iar pe casa edilului si a partenerei sale de viata a fost pus sechestru.
Avocatul Alexandru Chiciu declara sambata, pentru MEDIAFAX, ca apararea anticipeaza o extindere a cercetarilor in cazul lui Sorin Oprescu, pe baza faptului ca procurorii anticoruptie verifica celelalte persoane din dosar cu privire la fapte de evaziune fiscala.
"In toate dosarele mari, s-a mers initial cu o acuzatie si, dupa 30, 40, 50 de zile, procurorii au procedat la extinderi ale acuzatiilor, in preajma momentelor in care au prelungit arestarea. Miercuri, in mod normal, ar trebui sa se faca o noua cerere de prelungire si atunci, avand in vedere practica procurorilor anticoruptie, la randul meu, intuiesc faptul ca vor proceda in acest sens", a aratat Chiciu.
Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu este pregatit sa dea prima declaratie in fata anchetatorilor DNA in acest dosar, iar o solicitare in acest sens va fi facuta la DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006114 (s)