News Flash:

Lovitura dura primita de Putin. Ce au decis liderii lumii la Summit-ul G7

9 Iunie 2015
1505 Vizualizari | 1 Comentarii
putin 1
Dupa scaderi masive de buget pentru Cupa Mondiala la fotbal din 2018, rusii se confrunta cu o alta mare problema: liderii celor mai puternice tari din lume iau in calcul crearea unor presiuni pentru schimbarea gazdei turneului final de peste trei ani.
„Criza economica le-a pus mari probleme rusilor. Chiar inainte de scandalul in care a fost implicata FIFA, a fost o scadere masiva a planurilor initiale si, evident, a bugetelor“, spune Chris Weafer, senior partner la firma de consultanta sportiva Macro Advisory. Imediat dupa ce FBI a arestat sapte oficiali ai FIFA, au existat zvonuri ca Rusia si Qatar ar putea pierde dreptul de a organiza Mondialele din 2018, respectiv 2022, in cazul in care se dovedeste ca au cumparat voturi. Sansele sunt mari: Guido Tognoni, fostul consilier al lui Blatter, a declarat ca „in cadrul FIFA, nu puteai sa iti atingi tintele decat luand mita“.
„Mondialul, proiect de imagine pentru Putin“
Insa problemele par sa fie deja mari pentru rusi. In ultima perioada, bugetul Cupei Mondiale din 2018 a fost redus deja din cauza scaderii pretului la petrol si a sanctiunilor impuse de UE si Statele Unite cu aproape 400 de milioane de dolari. Una dintre promisiunile pe care rusii le-au facut inainte de alegerea tarii care va organiza Mondialul din 2018 a fost deja incalcata. Rusii au dat inapoi de la construirea unor hoteluri, baze de pregatire si cateva hub-uri de transport.
Insa problema financiara este cea mai mica in acest moment. „Cupa Mondiala e un proiect de imagine pentru Putin, care isi doreste cu adevarat sa demonstreze ca e puternic“, a declarat o sursa apropiata de Comitetul de Organizare rus pentru Business Insider.
Doar ca sanctiunile ar putea lovi si mai dur. Liderii statelor G7 - SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia si Canada - s-au intalnit intr-o localitate de munte din Alpii Germani, Krun, pentru a discuta despre problemele globale. Evident, conflictul ruso-ucrainean a fost unul dintre principalele puncte de pe agenda de discutii, iar concluzia a fost una clara: sanctiunile asupra Rusiei s-ar putea inaspri si ar putea lovi chiar in proiectul lui Putin pentru CM 2018. 
Cotidianul spaniol As sustine clar ca G7 ar planui sa forteze mutarea Mondialului rus in alta parte sau, daca acest plan nu functioneaza, boicotarea turneului final. „Ori schimbam gazda, ori va exista un boicot“, ar fi spus liderii mondiali. Iar Anglia sta la panda, fiind gata sa preia organizarea CM 2018. Unde a candidat, dar a fost eliminata din primul tur.
Conform presei engleze, Michel Platini, actualul presedinte al UEFA, este marele favorit sa preia presedintia FIFA. In locul sau, la UEFA ar putea ajunge Luis Figo. Exista sanse bune ca votul pentru incredintarea turneelor finale ale Mondialelor din 2018 si 2022 sa se reia. In ambele cazuri, precedentele voturi au fost marcate de scandaluri uriase. De fiecare data, castigatoarele desemnate de FIFA, Rusia (2018) si Qatar (2022), au fost candidatele cele mai slabe, dar au castigat surprinzator.
ProSport.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004397 (s)