News Flash:

LOVITURA DURA pentru Traian Basescu. Decizia anuntata de CSM

6 Aprilie 2015
1653 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectia Judiciara din cadrul CSM a stabilit ca fostul presedinte Traian Basescu a incalcat independenta Justitiei.
"IJ a constatat ca, prin declaratiile facute de fostul presedinte Traian Basescu, a fost afectata independenta sistemului, inducandu-se in randul opiniei publice un sentiment de neincredere in activitatea procurorilor", a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al IJ, Tamara Manea.
Inspectorii au concluzionat ca afirmatiile facute de Traian Basescu sunt de natura sa produca un impact negativ asupra credibilitatii sistemului judiciar cu consecinta afectarii independentei si integritatii procurorului implicat in instrumentarea dosarului.
Raportul IJ urmeaza sa fie discutat in sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de marti.
In 9 martie, CSM a anuntat ca a sesizat Inspectia Judiciara in urma apelului public al conducerii Ministerului Public fata de declaratiile fostului presedinte Traian Basescu referitoare la dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judetul Calarasi.
"Avand in vedere solicitarea publica formulata de conducerea Ministerului Public, vizand mesajul publicat in 6 martie, pe contul de Facebook al domnului Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, in legatura cu masurile procesuale dispuse de procurori in dosarul "Nana", conducerea CSM, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea 317/ 2004, a sesizat Inspectia Judiciara cu efectuarea verificarilor necesare pentru a stabili daca, prin afirmatiile publice mentionate si dezbaterea mediatica a acestora, a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor implicati in instrumentarea dosarului", a aratat CSM intr-un comunicat transmis la acea data.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004973 (s)