News Flash:

Lotul II al Autostrazii Timisoara-Lugoj ar putea fi deschis cu 7 luni mai devreme

12 Decembrie 2015
1321 Vizualizari | 1 Comentarii
autostrada timis lugoj
Lotul al doilea al Autostrazii Timisoara-Lugoj ar putea fi deschis circulatiei cu sapte luni mai devreme decat termenul prevazut in contract, a anuntat, la Timisoara, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, care a adaugat, dupa vizitarea lucrarilor, ca ”din masina arata bine”.
Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat, joi, la Timisoara, dupa ce a vizitat lotul al doilea al Autostrazii Timisoara-Lugoj, ca acesta ar putea fi deschis circulatiei rutiere cu sapte luni mai devreme decat termenul prevazut in contract, care este iulie 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Acest lot de autostrada, asa cum arata acum, este receptionabil. Din masina arata bine. Ne bucuram daca vom reusi sa il deschidem circulatiei cu sapte luni mai devreme, putem spune”, a declarat ministrul.
Intrebat daca se va putea circula pe acest tronson de autostrada pana la Craciun, ministrul a spus ca totul depinde de conditiile meteorologice.
"In afara de lucrarile care nu tin de siguranta circulatiei, cele pentru refugii, totul ar putea fi finalizat odata cu marcajul, din cate mi-au spus constructorii, care mai trebuie facut pe circa 30 de kilometri desfasurat, pe ambele sensuri. Din pacate, asta nu e sub controlul nostru, si nici al dansilor, ci tine de conditiile meteo, de umiditate cat mai mica si temperatura peste patru grade Celsius. De cum va aparea soarele, avem un termen undeva la sapte zile, eu as zice zece zile, cu rezerva. Am putea atunci semna receptia pentru zona de rulare, fara spatiile organizate in lateralul autostrazii”, a declarat Costescu.
Ministrul Transporturilor a fost intampinat pe acest tronson de autostrada de prefectul de Timis, Eugen Dogariu, si de presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.
Construirea lotului al doilea al Autostrazii Timisoara - Lugoj este realizata de Asocierea TIRRENA SCAVI S.P.A. si a inceput in ianuarie 2014, termenul de finalizare fiind luna iulie 2016.
Acest tronson al autostrazii are 25 de kilometri, este situat intre localitatile Izvin si Sanovita, din judetul Timis, are noua poduri, 12 pasaje, un nod rutier in dreptul localitatii Topolovatu Mare, doua spatii de servicii si doua parcari de scurta durata.
Costul lucrarilor la tronsonul al doilea al Autostrazii Timisoara - Lugoj a fost de 423.356.307,32 lei (fara TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat.
Perioada de garantie oferita de constructorul italian este de patru ani.
Autostrada Timisoara - Lugoj are o lungime totala de 35 kilometri, lotul I fiind dat in folosinta in anul 2012.

costescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004934 (s)