News Flash:

Lotul II al autostrazii Nadlac-Arad si noul punct de control de la granita, finalizate in iunie

3 Iunie 2015
365 Vizualizari | 1 Comentarii
Lotul II al autostrazii Nadlac Arad
Lucrarile la lotul II al autostrazii Nadlac-Arad (Pecica-Arad) vor fi incheiate in luna iunie, intregul tronson fiind deja asfaltat, iar tot in aceasta luna se va finaliza si noul punct de control de la granita cu Ungaria, declara reprezentantii constructorului.


Directorul proiectului Autostrazii Nadlac-Arad, Adrian Adler, a declarat marti, corespondentului MEDIAFAX, ca lotul II al autostrazii, cuprins intre orasul Pecica si municipiul Arad, este aproape finalizat, iar toate lucrarile vor fi incheiate in cel mult trei saptamani, conform termenului contractual, care este sfarsitul lunii iunie.


"Asfaltarea s-a incheiat, iar in acest moment se lucreaza la montarea de parapeti, de garduri si panouri de antifonare", a precizat Adler.


Conform sursei citate, lucrarile sunt avansate si la frontiera cu Ungaria, unde este in curs de amenajare noul punct de control de la granita, care ar urma sa fie finalizat tot in aceasta luna.


Referitor la momentul dechiderii traficului pe lotul II, pentru a se putea circula de la Arad la Nadlac si pe autostrada, Adler a spus ca reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu au stabilit data.


"Este foarte probabil ca traficul pe lotul II sa fie deschis odata cu realizarea jonctiunii de la frontiera cu autostrada din Ungaria. Acest lucru ar urma sa aiba loc in luna iulie", a spus Adler.


Potrivit sursei citate, si maghiarii au ajuns cu autostrada pana la frontiera, asfaltul fiind deja marcat.


Lotul II din Autostrada Nadlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, insa sase kilometri au fost deschisi circulatiei in luna decembrie 2014, odata cu primul lot, pentru a exista legatura intre DN 7 si soseaua de mare viteza. Astfel, CNADNR urmeaza sa mai deschida traficului cei zece kilometri ramasi, cuprinsi intre DN 7 Pecica si Arad.


Constructia Autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat initial de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul II a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro.


Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.


CNADNR a reziliat, la finele anului 2012, contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor, si a atribuit, in decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 de milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora.


CNADNR a reziliat in vara anului trecut si contractul de proiectare si executie a lotului al doilea, dupa falimentul constructorului Alpine Bau din Austria, comunicand la vremea respectiva ca stadiul de executie a lucrarii era de 84,75%. Lotul al doilea al autostrazii Nadlac-Arad, in lungime de 16,6 kilometri, va fi finalizat tot de asocierea italo-germana Astaldi - Max Boegl.
Mediafax.ro 
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ALEXIE POPESCU  | #870
Istoria omenirii este scrisă de cei care şi-au propus scopuri măreţe şi care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email alexiepopescu@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0986 (s) | 35 queries | Mysql time :0.027527 (s)

loading...