News Flash:

Liviu Pop: Bugetul pentru invatamant in 2018, cel mai mare buget din ultimii 10 ani

19 Noiembrie 2017
314 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu pop senator psd despre bugetul pe 2016

Ministrul Educaţiei a declarat duminică la Iaşi că anul viitor bugetul de la învăţământ va fi cel mai mare din ultimii 10 ani şi că va asigura creşterile salariale promise. Ministrul a declarat că deocamdată nu poate spune cât va fi această creştere a bugetului.

„Vom avea un buget maximal, va fi cel mai mare buget din ultimii 10 ani. Cred că e important pe zona universitară să eficientizăm costurile şi să asigurăm creşterile salariale. Aşa cum ştiţi la rectificare am alocat o parte din sentinţele judecătoreşti, tot ce a însemnat creştere salarială am acoperit. Rămâne să vedem anul viitor un buget mult mai consistent şi mai eficient folosit. Nu pot spune cu cât va fi mai mare bugetul pentru că depinde foarte mult şi de proiectele europene pe care ministerul le-a depus. Urmează să se semneze contractele de finanţare. Mai avem şi proiectele mari, biblioteca şcolară virtuală, catalogul electronic cu evidenţa elevilor, internet în toate unităţile şcolare, proiecte care înseamnă încă 100 milioane de euro", a declarat Liviu Pop, în conferinţa de presă de la încheierea Consiliului Naţional al Rectorilor ce a avut loc în Iaşi.

Pop a explicat că în cel mult trei săptămâni ministerul „va avea datele clare din perspectiva bugetului anului 2018 pentru educaţie".

Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor a declarat, în cadrul aceluiaşi eveniment, că universităţile cer o creştere cu 40 la sută a finanţării de bază şi cu 50 de procente mai mult la investiţii, comparativ cu acest an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0982 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018785 (s)