News Flash:

Liviu Dragnea: Eu nu vreau sa pun problema excluderii lui Mihai Chirica din PSD la CExN

15 Februarie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea31
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca el nu vrea sa puna problema excluderii din partid a vicepresedintelui Mihai Chirica in cadrul sedintei Comitetului Executiv National care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare.
Intrebat ce se va intampla daca la CExN se va pune problema excluderii lui Chirica din PSD, Dragnea a raspuns: ''Eu nu vreau sa pun aceasta problema''.
La insistentele jurnalistilor, care au intrebat ce se intampla daca problema excluderii va fi ridicata la CExN de catre organizatia judeteana a PSD Iasi, din care provine Chirica, Dragnea a evitat sa raspunda, repetand: ''Eu nu vreau sa pun aceasta problema''.
Aproximativ 30 de primari PSD din judetul Iasi s-au reunit, marti, pentru a lua o decizie privind reactiile publice ale lui Mihai Chirica, acestia semnand o scrisoare deschisa prin care se dezic edilul de la Iasi si spun ca sustin Guvernul Grindeanu si conducerea centrala a partidului.
''Ne-am intanlit sa discutam iesirile domnului primar Chirica in presa locala si pe posturile de televiziune nationale. Noi am stabilit vineri in comitetul executiv de la Iasi ca toti primarii de la Iasi, si dumnealui, de altfel, ca sustinem Guvernul Grindeanu si pe Liviu Dragnea ca presedinte la nivel national. Dumnealui a afirmat duminica cu totul altceva, ca nu sustine Guvernul, ca nu este de acord cu Liviu Dragnea presedinte. Noi primarii ne-am consultat in ce directie sa mergem. O sa facem o scrisoare prin care sustinem Guvernul Grindeanu si PSD si ne dezicem de Mihai Chirica si de toate afirmatiile sale facute in spatiul public incepand de astazi (marti – n.r.)'', a declarat jurnalistilor Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.
Potrivit acestuia, in scrisoare se va cere clar doar demiterea lui Chirca din functiile pe care le detine, cea de presedinte interimar al filialei Iasi si de vicepresedinte la nivel national, nu si excluderea sa din partid. ''Bucrestiul are obligatia ca in cel mai scurt timp sa decida soarta lui Mihai Chirica, ca presedinte interimar al PSD Iasi'', a continuat Mihalache.
In acelasi timp, Ovidiu Laicu, vicepresedintele PSD Iasi, a trimis din nou un comunicat de presa cu o scrisoare deschisa adresata parlamentarilor PSD de Iasi si presedintelui executiv al partidului, Maricel Popa, prin care ii atrage atentia ca Mihai Chirica nu a mers la Bucuresti sa reprezinte PSD-ul, ci ''s-a apucat sa se reprezinte doar pe el'' si ''sa joace impotriva propriei echipe''.
Reactii au venit si din partea Organizatiei Municipale a PSD Iasi, care tot, printr-un comunicat de presa, au anuntat ca sunt de partea lui Chirica si ca parerile contra venite din interiorul filialei ''nu sunt si nu ar putea fi niciodata asumate de o organizatie politica moderna precum este Organizatia Municipala Iasi a PSD''.
Contactat de catre jurnalisti pentru a comenta reactiile colegilor sai de partid, Mihai Chirica a intrebat razand daca este vorba despre ''o lepadare''.
''Nu se dezic, e o chestiune care tine si la ei de personalitate. Eu am vrut sa port o discutie cu dumnealor. Credeam ca este o discutie principiala si sunt o parte dintre primari, nu uitati ca noi avem totusi peste 60 de primari in judet care au reusit sa ajunga acolo impreuna, facand o politica comuna, de vizibilitate, sa nu uite nimeni ca am reusit sa radiem dinspre municipiu, care era prabusit complet, o politica care a fost folositoare intregului judet si este multumitor pentru ca a fost munca lor si trebuie sa le-o respect'', a declarat Mihai Chirica.
Aceasta a a continuat explicand ca el este cel care se dezice de luare unor decizii de partid intr-un restaurant, sustinand ca acest lucru se poate face la sediul de partid.
El a raspuns si declaratiilor lui Liviu Dragnea, care a spus marti ca partidul "a avut mereu in istoria lui Chirici".
''E onorant, sincer. E onorant plecand din cel putin doua puncte de vedere. Acesti chirici provin din grecescul chirios care inseamna domni, asa scrie in greaca. Si daca suntem foarte multi domni in acest partid inseamna ca mai exista o sansa pentru el. Domni vor mai fi in acest partid, sunt convins, si vom reusi sa aratam ca social-democratia este o politica care este mai mult decat necesara in Romania de astazi. Sigur, eu nu pot sa-mi permit, am totusi o educatie la care tin foarte mult, sa intru in dispute cu liderul partidului. Nu am nimic de impartit pentru ca nu vizez postul domnului Dragnea, chiar nici nu vreau. Desigur, nu cred ca prin tot ceea ce am spus am ofensat vreodata social-democratia, disciplina de partid este absolut o necesitate in orice formatiune politica, indiferent cum se numeste ea. Dar disciplina de partid are nevoie si de ratiune, ea este necesara atunci cand exprima lucrurile bune care aliniaza partidul si care il conduc spre cele mai inalte culmi ale succesului. In momentul de fata se pare ca vedem culmile in oglinda, in sens invers. Deci, este nevoie sa ne raliem cu totii pentru o politica social-democrata europeana in care disciplina de partid nu se contrazice cu posibilitatea de a-ti exprima un punct de vedere, lucru pe care il promovez si la Iasi'', a explicat Mihai Chirica. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006529 (s)