News Flash:

Liviu Dragnea critica deciziile luate de ministrul Justitiei. "Sunt dezamagit de raport. Nu imi asum concluziile raportului lui Tudorel Toader"

30 Martie 2017
898 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf
Presedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca "nu isi asuma" raportul prezentat public de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public si a DNA, comentand ironic ca procurorii sefi ai celor doua institutii "tremura de frica" odata cu anuntarea mecanismului de verificare al Ministerului Justitiei.

Intrebat dacă îşi asumă concluzia prezentată miercuri de ministrul Justiţiei, Dragnea a spus: "Eu nu mi-o asum".

El a comentat ironic şi ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunţată de Tudorel Toader. "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi", a afirmat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004706 (s)