News Flash:

Lista drumurilor afectate de vremea rea

7 Aprilie 2015
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Circulatia rutiera se desfasoara ingreunat pe mai multe drumuri din tara din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, in cursul diminetii de marti unele tronsoane de drum fiind inchise temporar pentru deszapezire, informeaza Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane.
Potrivit sursei citate, marti dimineata, pe DN1, in Pasul Predeal, circulatia s-a desfasurat ingreunat, in conditii de iarna, iar traficul rutier in zona a fost intrerupt aproximativ o jumatate de ora la limita dintre judetele Brasov si Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszapezire au reusit sa tracteze ansamblul de vehicule, iar la ora transmiterii acestei stiri circulatia a fost reluata. In zona ninge viscolit, iar pe carosabil exista un strat de zapada de cel mult un centimetru, in amestec cu material antiderapant.
Circulatia rutiera s-a desfasurat ingreunat si pe DN11, in Pasul Oituz, in judetele Bacau si Covasna, dupa ce, in timpul noptii, mai multi copaci au cazut pe carosabil sub greutatea zapezii, existand riscul ca acest lucru sa se intample si in orele urmatoare, astfel ca soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta.
Potrivit Infotrafic, in judetul Vrancea, din cauza alunecarilor de teren provocate de precipitatiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni - Jitia este intrerupt in ambele sensuri, intre kilometrii 46+800 si 46+920 de metri.
Politistii rutieri avertizeaza ca exista riscul aparitiei unor probleme in trafic si in judetul Caras-Severin, pe DN57 Orsova - Moldova Noua, din cauza caderilor masive de stanci si grohotis pe carosabil, astfel ca traficul rutier a fost intrerupt la km 65+600 de metri, in zona localitatii Cozla, aproape de limita cu judetul Mehedinti. Potrivit politistilor, ruta ocolitoare este DN57 Orsova - DN6 Iablanita - DN57B Oravita - DN57 Moldova Noua.
Infotrafic mai anunta ca in judetul Buzau, pe DN10 Buzau - Brasov, in zona lacului Siriu, se mentin restrictiile pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone si restrictia de viteza de 10 km/h, din cauza degradarii unor grinzi ale viaductului Stanca Teherau, rutele ocolitoare pentru traficul greu fiind DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele.
In judetul Harghita, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, marti dimineata, de la 6.30, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina eficient, restrictia fiind ridicata dupa aproape doua ore.
Si in judetul Gorj, incepand cu ora 7.20 a fost inchis DN67C Novaci - Ranca, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa curete soseaua, in conditiile in care in zona ninge viscolit, drumarii estimand ca circulatia va fi reluata peste aproximativ doua ore.
Centrul Infotrafic mai anunta ca in jurul orei 8.15 traficul rutier a fost intrerupt pe DN1A Brasov - Cheia, in zona Bradet, din cauza unui autotren care a derapat, echipele de interventie incercand, la ora actuala, sa tracteze ansamblul de vehicule cu ajutorul utilajelor de deszapezire.
Marti dimineata, de la ora 8.30, a fost redeschis DN2N Chiojdeni - Jitia, pe tronsonul cuprins intre kilometrii 46+800 si 46+920 de metri, insa numai pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, dupa ce drumul fusese inchis luni seara, din cauza alunecarilor de teren produse in urma precipitatiilor abundente.
Potrivit aceleiasi surse, in jurul orei 8.30, in judetul Covasna a fost inchis DN2D Ojdula - Lepsa tot pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina pentru indepartarea zapezii. Pe o lungime de aproape cinci kilometri, in zona ramasa neasfaltata, in apropiere de limita cu judetul Vrancea, stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.
Potrivit Serviciului de Politie Transporturi Maritime, din cauza vantului puternic sunt suspendate manevrele in toate porturile de la Marea Neagra.
Luni dimineata, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de judete din nordul, centrul, estul si sud-estul tarii, unde incepand de luni dupa-amiaza si pana marti seara vor fi ploi, lapovita si ninsori, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de peste 50-60 de kilometri pe ora.
Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, fiind valabila de luni, ora 15.00, pana marti, la ora 20.00.
In zona Carpatilor Orientali si Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zapada si vor fi intervale in care ninsoarea va fi viscolita.
In aceste conditii, politistii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa circule cu viteza redusa, sa pastreze distanta in mers, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu faca manevre riscante in trafic, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor, iar celor care intentioneaza sa se deplaseze in zonele montane sa echipeze autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005178 (s)