News Flash:

Liderii sindicali ai minerilor din Valea Jiului au reluat protestul

18 Octombrie 2016
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2
Liderii sindicali ai minerilor din Valea Jiului si cei de la termocentralele Paroseni si Mintia au reluat, luni dimineata, actiunile de protest prin care doresc sa atraga atentia asupra faptului ca administratia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu respecta prevederile din contractul colectiv de munca. 
Ei s-au adunat in sediul CEH din Petrosani si afirma ca vor veni cu totii acolo, in fiecare zi, pana cand administratia companiei va identifica solutiile legale pentru acordarea tichetelor de masa si asigurarea transportului gratuit la locul de munca pentru toti salariatii. 
"Vom protesta aici, iar miercuri vom avea o intalnire cu administratorul special al CEH. La exploatarile miniere se lucreaza normal. Salariile vor intra pe carduri in cursul zilei de luni, mai trebuie sa primim tichetele de masa aferente lunii septembrie", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele executiv al Sindicatului "Muntele', Darius Campeanu. 
Potrivit acestuia, conducerea CEH este plecata la Bucuresti in incercarea de a obtine un ajutor de stat necesar termocentralelor Mintia si Paroseni. 
Saptamana trecuta, liderii minerilor si energeticienilor s-au blocat joi si vineri in sediul CEH din Petrosani si au cerut ca administratia companiei sa gaseasca solutiile legale pentru acordarea tichetelor de masa si asigurarea transportului gratuit spre termocentrale si exploatarile miniere. Minerii de la Vulcan si Lupeni au intrat cu intarziere in subteran si au amenintat cu proteste. 
CEH este format din termocentralele Mintia, Paroseni si minele de huila Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan. Compania este in stare de insolventa din cauza datoriilor de peste 1,5 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei sunt restante la bugetul de stat. 
In cadrul CEH lucreaza circa 5.500 de angajati. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007069 (s)