News Flash:

Liderii PSD pun conditii pentru un prezidentiabil din afara partidului. Cat de deschisi sunt sa accepte alta candidatura in locul lui Liviu Dragnea

8 August 2018
718 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea si tariceanu

Presedintii organizatiilor judetene PSD, consultati de MEDIAFAX, nu exclud varianta ca social-democratii sa sustina la alegerile prezidentiale un candidat care nu este membru de partid, insa doar in anumite conditii.
Presedintele organizatiei PSD Sector 5 din Bucuresti, Daniel Florea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca PSD este un partid cu „orgoliu” care are nevoie de argumente „foarte, foarte puternice” pentru a fi convins sa sustina un candidat care nu este membru de partid.

„Parerea mea e ca trebuie foarte multa atentie. PSD e un partid foarte mare care are propriul orgoliu (...) Avand in vedere ca pana acum am avut candidat propriu, cred ca trebuie niste argumente foarte, foarte puternice ca sa determine partidul sa nu sustina un membru de partid. Din discutiile pe care le-am avut cu organizatia pe care o conduc, membrii nostri vor un membru PSD sa candideze la Presedintie”, a declarat Daniel Florea pentru MEDIAFAX.

„Eu cred ca fiecare partid isi propune cel mai bun candidat si intotdeauna cel care are sustinerea partidului, adica presedintele, merita sustinere pentru prima functie in stat”, a adaugat presedintele PSD Sector 5.
In opinia lui Daniel Florea, PSD ar trebui sa inceapa „in jurul lunii octombrie” discutiile despre candidatul la alegerile prezidentiale din 2019.

Zetea: PSD nu o sa-l forteze pe Dragnea sa candideze

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, a declarat pentru MEDIAFAX ca social-democratii nu il vor obliga pe Liviu Dragnea sa isi asume o candidatura pentru Palatul Cotroceni.

„In primul rand tine de optiunea personala a presedintelui Liviu Dragnea. Partidul nu o sa-l forteze sa candideze. Dar daca isi va dori acest lucru, sunt convins ca va avea sustinerea noastra, a tuturor”, a declarat Zetea, vicepresedinte national al PSD.

Potrivit presedintelui PSD Maramures, varianta unei candidaturi unice PSD-ALDE la prezidentiale este posibila daca exista o „conlucrare foarte buna” intre liderii coalitiei de guvernare.

„Dar asta inseamna ca daca PSD va avea un candidat foarte bun el va fi sustinut de ALDE sau invers, daca ALDE va avea un candidat foarte bun sa fie sustinut de PSD. Deci lucrurile merg si intr-o directie si cealalta. Eu cred ca daca exista o conlucrare foarte buna intre cei doi presedinti, atunci si partidele vor fi de acord”, a declarat Zetea pentru MEDIAFAX.

Teodorescu: Ar fi anormal ca PSD – ALDE sa nu aiba un candidat

„E normal ca aceasta coalitie sa aiba un candidat la presedintie. Cred ca ar fi anormal ca alianta PSD – ALDE sa nu aiba un candidat, daca lucrurile vor merge linistit pana la anul”, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

In legatura cu optiunea traditionala a PSD, ca presedintele partidului sa fie automat si candidatul la alegerile prezidentiale, Teodorescu a spus ca „vremurile au evoluat”.

„Ar fi prematur sa ma pronunt eu. Istoric, PSD-ul a avut un candidat la Presedintie la fiecare alegeri, dar cred ca vremurile sunt altele, au evoluat. Decizia trebuie luata de cei care au putere de decizie la nivelul partidului si ma refer in mod special la CExN”, a declarat liderul PSD Tulcea.

Potrivit lui Teodorescu, este „obligatoriu” ca discutiile privind candidatul PSD la prezidentiale sa inceapa anul acesta.

„Obligatoriu ar trebui sa inceapa discutiile anul acesta. Cred ca pana la sfarsitul anului, nu mai tarziu, trebuie sa se stabileasca care este candidatul, oricare ar fi el, din partea coalitiei sau din partea PSD-ului, sa poata intra in precampanie”, a spus liderul PSD Tulcea pentru MEDIAFAX.

Buzatu: Candidatul sa asigure functionarea armonica Presedinte – Guvern

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat pentru MEDIAFAX ca social-democratii ar accepta un candidat din afara partidului daca acesta ar asigura „dezideratul de functionare armonica a elementelor puterii executive, Presedinte – Guvern”.

„Daca isi asuma obiectivele politice ale PSD sau ale majoritatii pe care o reprezinta, ar fi acceptabila orice solutie care sa asigure dezideratul de functionare armonica a elementelor puterii executive, Presedinte – Guvern”, a spus Buzatu, pentru MEDIAFAX, despre varianta unui prezidentiabil PSD care sa nu fie membru al partidului.

„Parerea mea personala este ca PSD trebuie sa se gandeasca la o solutie complexa, o solutie care sa porneasca de la sustinerea unui candidat care sa aiba sanse mari in alegerile prezidentiale si care sa asigure ulterior si o baza de sustinere pentru castigarea alegerilor parlamentare, astfel incat actualele disfunctii in ceea ce priveste functionarea puterii executive sa fie eliminate. Aceste disfunctii nu pot fi eliminate decat daca si presedintele si majoritatea parlamentara au aceeasi culoare politica sau au aceeasi majoritate in spate. Altminteri, tot timpul vom avea acest razboi, dl Iohannis si dl Basescu nu au fost capabili sa se departeze de partidele care i-au propus drept candidati astfel incat sa isi asume rolul de mediator impartial intre fortele politice”, a completat liderul PSD Vaslui pentru MEDIAFAX.

Manda: Capacitatea de a atrage voturi dincolo de bazinul PSD-ALDE, printre criterii

Presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu exclude un candidat unic PSD-ALDE la prezidentiale si ca persoana aleasa trebuie sa fie capabila sa obtina voturi „dincolo de bazinul celor doua partide”.

„Analiza trebuie sa fie facuta fara orgolii, cu o masurare sociologica, inclusiv potential de crestere, capacitatea de a atrage voturi dincolo de bazinul celor doua partide ale aliantei, motiv pentru care este prea devreme sa spun daca va fi candidatul unuia sau altuia dintre partide, daca va fi presedintele uneia sau celeilalte formatiuni”, a explicat Claudiu Manda.

Intrebat daca ar accepta un candidat la prezidentiale care sa nu fie membru al partidului, presedintele PSD Dolj a declarat pentru MEDIAFAX ca nu exclude o asemenea ipoteza.

„Toate lucrurile acestea, inclusiv daca se va accepta sau nu, va trebui sa fie o evaluare in interiorul partidului si in cadrul aliantei. Atata timp cat putem sa evaluam toate variantele pe care le avem pentru un candidat cu sanse la prezidentiale, un candidat al coalitiei sau un candidat al PSD, sigur ca nu avem ce sa excludem”, a completat Manda, pentru MEDIAFAX.

Moldovan: Orice coleg care e parte din alianta este colegul tau

Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a declarat pentru MEDIAFAX, despre ipoteza ca PSD sa sustina un prezidentiabil care nu este membru de partid, ca atunci cand faci parte dintr-o alianta, orice membru al aliantei devine „colegul tau”.

„In momentul cand faci parte dintr-o alianta ai acceptat inainte o asemenea asociere, orice alt coleg care e parte din alianta este colegul tau”, a declarat Moldovan,chestionat despre un posibil candidat la prezidentiale din afara PSD.

„Asteptam analiza si vom vedea care e cea mai buna solutie pentru Romania si pentru romani. Nu vreau sa fac comentarii fara sa avem sondaje si o analiza foarte serioasa. Cand vom avea toate datele pe masa vom lua o decizie. Timp e destul”, a adaugat liderul PSD Bistrita-Nasaud despre un candidat unic PSD-ALDE.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005362 (s)