News Flash:

Liderii PSD din tara, bulversati dupa anuntul ca ar putea fi schimbat premierul

13 Iunie 2017
859 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea31
Liderii PSD din tara au reactionat in legatura cu faptul ca Liviu Dragnea i-ar fi cerut premierului Sorin Grindeanu sa demisioneze, dar cei mai multi sunt reticenti in a spune pe cine vad in functia de prim-ministru. Un lider de la Gorj il considera pe Sorin Grindeanu ”cel mai potrivit”.
Vicepresedintele PSD Gorj, deputatul Alin Vacaru, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca nu stie daca informatia potrivit careia Liviu Dragnea i-a cerut premierului Sorin Grindeanu sa demisioneze este reala, dar il considera pe actualul premier ”cel mai potrivit”.
”Sunt la primul mandat si cand am votat Guvernul PSD l-am votat cu drag si cu incredere ca isi va duce mandatul cel putin patru ani. Nu ma astept sa vina alt prim-ministru, eu imi doresc sa-si continue mandatul domnul Grindeanu, mai ales ca a facut o mare parte din programul de guvernare, sa-l duca la indeplinire si sa dea Dumnezeu sa stea mai mult de patru ani. Nu imi doresc nicio remaniere, nu imi doresc schimbarea prim-ministrului”, a spus deputatul Alin Vacaru.
Un alt vicepresedinte al PSD Gorj, Bebe-Viorel Ionica, a declarat ca daca Lia Olguta Vasilescu, Carmen Dan si Petre Daea sunt ministrii care au trecut evaluarea pot fi considerati ”calificati” pentru functia de premier.
”Am inteles de la dumneavoastra ca domnul presedinte Dragnea ar fi facut evaluarea si i-ar fi cerut demisia premierului Grindeanu, probabil ca per total Guvernul are probleme de ramanere in urma in ceea ce inseamna realizarea programului de guvernare. Faptul ca cei trei ministri au trecut cu bine acest examen de evaluare ii califica pentru functia de prim-ministru, avand in vedere faptul ca pana la urma si-au realizat obiectivele pe care le-au avut in programul de guvernare. Din punctul meu de vedere, cred ca oricare dintre cei trei ministri ar putea sa fie premier”, a spus Bebe-Viorel Ionica.
Presedintele executiv al PSD Timis, Calin Dobra, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca nu crede ca premierul Sorin Grindeanu isi va da demisia si nici ca i se cere acest lucru.
”Nu contest ca trebuie analizata activitatea unor ministri, dar, asa cum am avut si ieri sedinta de partid si a fost in Comitetul Executiv al PSD Timis votata in unanimitate sustinerea pentru premier, sunt ferm convins ca si la nivel national va avea in continuare sustinerea”, a afirmat presedintele executiv al PSD Timis.
Intrebat daca ar fi mai potrivit ca premier unul dintre cei trei ministri care au trecut evaluarea PSD, Calin Dobra a raspuns ca, in opinia sa, Sorin Grindeanu va ramane prim-ministru.
”Nu cred ca domnului Grindeanu ii va fi ceruta demisia si nici nu-si va da demisia. Cred ca si-a asumat un rol foarte important si are o misiune de a duce programul de guvernare la indeplinire si sunt ferm convins ca-si va continua aceasta misiune”, a afirmat Calin Dobra.
Luni seara, cei 59 de primari PSD din judetul Timis au participat la o sedinta a Comitetului Executiv judetean, convocata la solicitarea lor, la finalul careia a fost adoptata o rezolutie de sustinere a premierului Sorin Grindeanu, care va fi trimisa comitetului executiv national al partidului.
La randul sau, presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca problemele vor fi transate miercuri.
”Pot sa spun ca astept sedinta CEX de maine (miercuri - n.r.), cand vom avea mai multe date, vom fi consultati. Vom vedea atunci”, a spus Bogdan Toader.
Intrebat despre cei trei ministri care au trecut evaluarea, liderul social-democratilor prahoveni s-a declarat multumit de toti trei.
“De domnul Daea sunt mai mult decat multumit. A venit de mai multe ori in judetul Prahova, a verificat programul de tomate, fermierii mi-au spus ca sunt multumiti ca s-au platit banii la timp. Mai sunt cativa ministri care au facut o activitate decenta, dar sunt unii, cum ar fi ministrul Transporturilor, de care nu sunt incantat. (...) Olguta Vasilescu s-a tinut de cuvant, iar Carmen Dan a venit de doua ori in Prahova si pot sa spun ca am trecut cu bine peste doua situatii grele de cod hidrologic”, a spus Toader. Mediafax.ro

sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005820 (s)