News Flash:

Liderii PSD au votat noii ministri: Felix Stroe la Transporturi, Paul Stanescu la Dezvoltare si Marius Nica la Fonduri Europene

13 Octombrie 2017
911 Vizualizari | 0 Comentarii
ministri
Comitetul Executiv National al PSD a votat noii ministri ai Guvernului fiind desemnati Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stanescu vicepremier si ministrul al Dezvoltarii Regionale si Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene. Liderii PSD s-au reunit vineri, la ora 13.00, intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National, dupa ce joi seara, dupa aproape sapte ore, social democratii nu au mai dat vot pentru sustinerea fata de cei trei ministri care au anuntat ca sunt dispusi sa demisioneze. Rovana Plumb (ministrul delegat pentru fonduri europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale) si Razvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anuntat ca vor demisiona din Guvern. De asemenea, astazi a avut loc si o discutie in Coalitie, pentru a lamuri situatia lui Viorel Ilie, ministrul sustinut de ALDE, caruia premierul ii dorea demisia. Surse politice spun ca ALDE nu renunta insa la sustinerea lui Viorel Ilie.
Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a nascut in 25 decembrie 1955 in localitatea Valea Teancului din Buzau. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Batran Constanta, iar apoi studiile Academiei de Inalte Studii Militare Bucuresti si Facultatea de comanda. Intre anii 1878 – 1991 a fost ofiter activ in cadrul Marinei Militare. Intre 2000 si 2003 a detinut functia de viceprimar al orasului Constanta.
Postul de ministru al Fondurilor Europene va fi ocupat de Marius Nica. Acesta are 36 de ani si a fost ministrul Fondurilor Europene in guvernul Ponta. Este un personaj crescut in umbra vicepresedintelui PSD Rovana Plumb. Nica a absolvit Academia Nationala de Informatii in 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare si psiho-sociologie comportamentala, apoi a lucrat pana in 2008 ca ofiter la MApN, unde analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau sa se angajeze in MApN. A avut propria firma, Holding Group Trading International SRL.
Inlocuitorul lui Sevil Shhaideh in postul de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale este senatorul Paul Stanescu. In varsta de 60 de ani, Stanescu a absolvit in 1982 Facultatea de Agronomie de la Craiova si pana in 2008 a activat in sectorul agricol. In 2008 a fost ales presedinte al CJ Olt, functie in care a fost reales in 2012. Din 2010, este liderul filialei PSD Olt, iar in 2013 a fost ales vicepresedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai partidului. In anul 2016, a fost ales in Senatul Romaniei, unde ocupa functia de chestor.

felix stroe paul stanescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004512 (s)