News Flash:

Lider al opozitiei cere demisia urgenta a lui Daea din Guvern, cu tot cu seful ANSVSA

7 August 2018
635 Vizualizari | 0 Comentarii
daea

Presedintele PMP, Eugen Tomac, ii cere din nou demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, si sefului ANSVSA, Geromino Branescu, pentru „campania de incinerare a porcilor”, acesta sustinand ca animalele fiind omorate si aruncate in gropile don apropierea comunelor.
"Alo, Alo, Politia!!! Astora cine le deschide un dosar penal? Observ ca tot Guvernul este in vacanta, iar dupa ce Daea a facut cea mai groaznica comparatie, pentru care trebuia sa-si dea demisia, acum sta pitit si gestioneaza criza pe care tot ei au creat-o. Iata cum arata campania de incinerare a porcilor, o intreaga industrie este inchisa zilele acestea, iar milioane de romani care isi cresc in gospodarii cate un animal raman fara traditionalul porc de Craciun pentru ca Daea si seful ANSVA nu si-au facut treaba. Aceste imagini sunt dintr-o groapa aflata in comuna Lanurile, judetul Braila.Nu mai e nevoie de nicio explicatie, de niciun argument, nicio justificare. Daea trebuie sa plece urgent din Guvern, cu tot cu seful ANSVA! Demisia!!!", a scris, marti, liderul PMP, Eugen Tomac, pe Facebook.

Pana in prezent, in judetul Braila au fost confirmate 16 focare de pesta porcina africanea si au fost eutanasiati 7.566 de porci, dintre care peste 7.100 au fost omorati ca masura preventiva.

In zona unde au aparut noile focare ale pestei porcine africane exista si o ferma care are aproximativ 136.000 de porci. Autoritatile au luat masuri speciale astfel incat boala sa nu ajunga in complex.Pesta porcina africana se extinde in judetul Galati, autoritatile confirmand, sambata, prezenta virusului in satul Suceveni, la sase kilometri de primul focar. Toate animalele bolnave, dar si cele care au intrat in contact cu acestea vor fi eutanasiate, potrivit primarului comunei, Marian Mitrofan.
Autoritatile au anuntat ca statul ii despagubeste pe proprietarii animalelor sacrificate cu sume raportate la pretul pietei. Pana in prezent au fost intocmite dosarele de despagubire pentru cel putin doua treimi dintre gospodariile afectate iar documentele sunt trimise la Bucuresti, spre aprobare, incepand de miercuri, 1 august. Despagubirile vor fi platite in cel mult 90 de zile la o valoare cuprinsa intre intre 8 lei si 12 lei/kg, in functie de o serie de criterii stabilite prin lege. Despagubirile sunt stabilite de o Comisie de Evaluare care analizeaza fiecare caz in parte. „Plata despagubirilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate, se face la valoarea de piata in termen de 90 de zile de la taierea, uciderea sau afectarea in alt mod a animalelor”, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta.

La nivel national, pana la data de 2 august, au fost platite 56 dosare de despagubire in valoare de 148.140 de lei, iar alte 428 de dosare in suma totala de 2.065.162 de lei urmeaza sa fie date in plata, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Mediafax


petre daea geromino branescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006277 (s)