News Flash:

Liceul National de Informatica si-a inceput activitatea la Arad

14 Septembrie 2016
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi claasa a 8a 1
In municipiul Arad si-a inceput activitatea Liceul National de Informatica, unitate scolara rezultata in urma comasarii prin fuziune a Scolii gimnaziale nr. 5 cu Liceul Tehnologic 'Iuliu Maniu'. 
La festivitatea de deschidere a noului an scolar au fost prezenti luni cei aproximativ 1.600 de elevi, cadre didactice, parinti, Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, Claudia Boghicevici, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, Claudius Mladin, inspector scolar general al judetului Arad. 
'Odata cu deschiderea noului liceu, traiesc bucuria visului implinit, acela ca Aradul sa aiba un liceu de informatica. Doresc sa multumesc tuturor celor care au inteles ca in acest oras era necesar un liceu cu un asemenea profil si iata demersul nostru s-a infaptuit', a declarat prof. Maria Pascalau, directoarea noului liceu, care le-a urat elevilor succes la invatatura. 
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca anul scolar a inceput la noul liceu in conditii deosebite, intr-un local reabilitat in totalitate. 
'De astazi, Aradul are un nou liceu, Liceul National de Informatica. Am pornit in urma cu un an cu un vis si iata, astazi visul a devenit realitate, noul liceu incepandu-si activitatea in conditii deosebite, intr-un local reabilitat in totalitate, cu sali de clasa si laboratoare cu mobilier nou, cu dotari de foarte buna calitate. Sunt fericiti mai ales parintii elevilor de clasa a IX-a, cei care vor fi prima generatie de absolventi ai acestui liceu si care vor avea o meserie pe cat de frumoasa, pe atat de cautata pe piata muncii. Finantarea lucrarilor care s-au realizat pana acum a fost facuta de Primarie, de la bugetul local, Pana acum, valoarea acestor investitii se ridica la circa 1,7 milioane lei, dar investitiile continua', a declarat pentru AGERPRES primarul Gheorghe Falca. 
Prof. Claudius Mladin, inspectorul general al judetului, a declarat pentru AGEPRES ca se impunea existenta unui liceu cu un astfel de profil in Arad, in conditiile in care municipiile Cluj, Oradea si Timisoara au licee cu profil de informatica de foarte multi ani. 
'Doresc sa multumesc si cadrelor didactice ale acestui liceu si asteptam cu nerabdare rezultatele care nu vor intarzia sa apara, dar o prima analiza obiectiva a acestor rezultate nu va putea fi facuta decat peste patru ani, atunci cand prima generatie de elevi va absolvi liceul', a adaugat prof. Claudius Mladin. 

Galerie Foto

liceu_arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)